Acer stuk positiever over de ontwikkeling Windows 8.1

Waar Acer zich eerder kritisch uitliet over de aanpak van Microsoft met Windows 8, laat het nu positievere geluiden horen. Microsoft zou veel beter luisteren naar fabrikanten en de input ook daadwerkelijk meenemen in de ontwikkeling van Windows 8.1.

The Wall Street Journal sprak met topman Jim Wong van Acer over de samenwerking met Microsoft. Aangezien Windows 8 niet het succes was waar Microsoft zo naar smachtte, zou het bedrijf nu een stuk beter luisteren naar fabrikanten als Acer wat betreft features voor de volgende grote Windows-update.

Wong is blij met de openheid van Microsoft. “Als we nu met Microsoft praten, is de input die wij geven gericht op balans. De wereld zal in de komende vijf jaar namelijk niet alleen maar om aanraakbediening draaien. Hoewel touch een hoop meer mogelijk maakt bij computers, moet je ook denken aan de rest van de wereld die daar niet op zit te wachten”, aldus Wong tegenover The Wall Street Journal.

In de uitverkoop

Bronnen die in de industrie werken spreken verder over een daling van de prijzen van apparaten met Windows 8. De komende tijd kunnen consumenten goedkoper beschikken over tablets en notebooks met Windows 8, omdat de concurrentie met Android nu lastig is. De prijs van Windows 8-apparaten als tablets ligt nu minstens 150 dollar boven die van Android-apparaten. Dat verschil zou dit jaar wel eens kunnen slinken tot 50 dollar verschil.

Het hoofd marketingstrategie van Microsoft geeft toe dat de ontwikkeling van Windows 8 niet altijd even lekker ging. Het bedrijf zou daarom nu werken aan het aanpassen van sommige features. Zo zou de desktop weer prominenter in beeld komen en de startknop terugkeren, vernamen we recentelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000