Een intense licht-ervaring met Philips Hue

© PXimport

Een intense licht-ervaring met Philips Hue

Geplaatst: 27 september 2022 - 12:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Partnerredactie

Gamen, muziek afspelen, films kijken en series streamen, we doen het graag en we doen het veel. De ervaring kan met een goede televisie en surroundsound al fantastisch zijn, maar als je je slimme lampen koppelt aan je streaming box of ander HDMI-apparaat haal je helemaal alles uit je film- of game-avondje en geniet je nog meer van je favoriete muziek. Hieronder lees je precies hoe je met slimme lampen de beleving kan versterken en entertainment nooit meer hetzelfde zal zijn!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips Hue

Philips Hue biedt een uitgebreid portfolio lampen die specifiek zijn vormgegeven voor je entertainment-ruimte. Het begint allemaal met de Hue Bridge, de centrale hub waaraan je al je slimme lampen koppelt. Via de app bedien je elke lamp vanuit je luie stoel. Wil je een stap verder gaan? Ga dan voor de Philips Hue Play HDMI sync box. Sluit maximaal vier apparaten aan op de sync box, gewoon met een standaard HDMI kabel. De sync box zorgt ervoor dat zowel het beeld als het geluid wordt gekoppeld aan je Hue-lampen. Het licht beweegt mee met de beelden op je televisie, of de beats uit je speakers worden zichtbaar op de muren. Een sportwedstrijd, film of serie wordt een genot om naar te kijken, en een feest wordt letterlijk een feestje met de Hue sync box.

In het Hue-portfolio vind je ook een serie lightstrips die je overal op kunt hangen of aan vast kunt plakken. Of je ‘m nu achter je tv hangt, je dakterras ermee versiert of de vensterbank een make-over geeft, de LED-strips geven elke ruimte extra sfeer. Bedien de lightstrips met de app of via je stem, of koppel ze aan de Hue Bridge om de lichteffecten van je media-apparaten nog intenser te maken. Er zijn lightstrips in White and Color Ambiance, waarmee je 16 miljoen kleuren tot je beschikking hebt, en zelfs gradient Lightstrips waarbij de veschillende kleuren in elkaar overvloeien. 

Luister naar je favoriete muziek!

Concert

Elk concert verdient een uitgebreide lichtshow, en met Philips Hue maak je die nu helemaal zelf. Of je nu naar een concert op televisie kijkt of je eigen concert geeft in de woonkamer, de Hue lampen reageren op het geluid. Ze dansen mee op de beats en veranderen je kamer in een concertzaal of dansclub. Gebruik je Spotify? Koppel de app dan aan de Hue app op je telefoon via de Hue Bridge. Elk nummer dat je afspeelt strooit een professionele lichtshow je kamer binnen. Philips Hue ontvangt veel meer gegevens van Spotify dan je hoort. Door het slimme algoritme reageren de lampen op het tempo van de muziek, de melodie en het genre. Hue weet zelfs wanneer het refrein van je favoriete nummer begint. Alles wat je nodig hebt is een gekleurde lamp, een Hue Bridge, de app en een (gratis of betaald) Spotify-account. 

Benieuwd naar de slimme lampen van Philips Hue? Bekijk het aanbod

Bekijk

Gaming

Games vallen of staan bij goed beeld, en licht is een belangrijk onderdeel van deze beleving. Je koppelt je televisie met speels gemak aan de sync box. Eenmaal aan het gamen, zie je de kleuren van je scherm terugkeren in de kleuren van je Hue lampen. Gebruik een van de Play light bars of de gloednieuwe Play Gradient lightstrips die je makkelijk achter je televisiescherm plaatst. Zo geniet je van een lichtshow terwijl je je spel speelt. 

Geniet van surround lighting tijdens het gamen

Bioscoop

We kijken graag naar film en series, maar we willen natuurlijk wel de beste beeld- en geluidskwaliteit. Philips Hue kan je daarbij helpen. Net als je pc koppel je namelijk je televisie in een handomdraai aan je sync box. De beelden van je televisie worden naar je slimme Hue lampen gestuurd. Binnen een fractie van een seconde zie je de kleuren op je tv-scherm uit de lampen komen. Het groene gras van een voetbalwedstrijd, de donkere tonen van een horrorfilm of de levendigheid van een animatieserie, de Hue lampen doen altijd mee. Haal nog meer uit de ervaring met een van de gradient-producten die een mix van gekleurd licht produceren. Plaats de tafellamp, buis of lichtstrip naast, voor of achter je televisie en kijk hoe je woonkamer verandert in een heuse bioscoopzaal. 

© PXimport

Zo bouw je je eigen entertainment-ruimte

Als je een eigen mediaruimte of gameroom wil maken, maak je eerst een ruimte aan in de Hue-app, en geeft aan welke lampen uit welke kamer je mee wil laten synchroniseren.. Sleep de lampen naar de juiste plek via de 3D-weergave in de app. Op basis van die informatie weet Hue waar je lampen zich bevinden. Op die manier zorgt de app dat de juiste lampen de juiste lichteffecten tonen. In de app kun je ook de helderheid van de lampen in je entertainment-ruimte regelen. Ook de intensiteit van het licht maak je makkelijk op maat: hoe hoger de intensiteit, des te meer en sneller zullen de lampen reageren op wat er op je gekoppelde apparaten gebeurt.

Iedere Hue-lamp die kleuren kan weergeven, kun je in je nieuwe entertainment-ruimte neerzetten. Heb je wat oudere lampen? Geen probleem! Zelfs de nieuwste buitenlampen kunnen meedoen. Philips raadt zelf wel het gebruik van lampen die na 2016 zijn gemaakt aan, omdat die een vollere kleurweergave hebben dan de oudere modellen. Dat zorgt voor meer kleur in je kamer en een betere overgang tussen het scherm en de lamp. Daarnaast biedt Philips een breed scala aan lampen die specifiek voor entertainment zijn ontwikkeld. De Play gradient Lightstrip installeer je bijvoorbeeld makkelijk achter je scherm, en de Play gradient Lighttube staat prachtige onder je televisie. Met de gradient Signe vloerlamp naast je tv tover je een fantastische lichtshow op de muur. 

Tover je kamer om in een bioscoop! 

Vind het Philips Hue product dat bij jou past!

Benieuwd naar de slimme lampen van Philips Hue? Bekijk het aanbod

Bekijk

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000