Video: wat mag er wel en niet met een beveiligingscamera rond jouw huis

Video: wat mag er wel en niet met een beveiligingscamera rond jouw huis

Geplaatst: 22 november 2022 - 18:29

Aangepast: 30 november 2022 - 12:11

Redactie ID.nl

Een camera die je voordeur of poort in de gaten houdt geeft je een veilig gevoel. Je mag echter niet zomaar overal een camera ophangen, er zijn specifieke regels die je vertellen wat je wel en niet mag. Vooral qua plaatsing van de beveiligingscamera’s. In deze video leggen we uit wat de regels zijn.

Je mag een camera wel ophangen om je eigen huis te beveiligen, maar niet om de buurt in de gaten te houden. Hiermee moet je rekening houden wanneer je je beveiligingscamera plaatst. Je moet een soort balans zoeken om binnen de regels te blijven, maar wel je huis in de gaten te houden.

In deze video interviewen we Rodney de Haan, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Hij legt uit wat je wel en niet mag volgens de privacywetgeving, zodat je daar rekening mee kunt houden voor de plaatsing van beveiligingscamera’s.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000