© CIDimport

Review: Slide

Geplaatst: 24 juli 2020 - 12:47

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:08

Redactie ID.nl

De Nederlandse start-up Innovation In Motion verkoopt sinds kort zijn eerste product: de Slide. Dit is een 299 euro kostend systeem dat u aan uw huidige gordijnrails koppelt.

Volgens de makers werkt Slide bij 95 procent van de gordijnen. Een gordijnroede hoort hier nog niet bij, die variant is nog in ontwikkeling. De fabrikant raadt met klem aan voor aanschaf op de website een compatibiliteitscheck te doen. Zo weet u zeker dat Slide op uw gordijn(en) past.

Eenvoudige montage

U monteert Slide, een staaf van 26,5 bij 7,8 bij 5,2 centimeter en stroomkabel, uit het zicht aan uw gordijn. De montage wijst zich vanzelf via de app en was bij ons in twintig minuten gepiept. De ingebouwde 12 volt-motor schuift uw gordijnen op commando open en dicht. Dit gaat soepel en met weinig geluid. Commando’s kunt u op drie manieren geven: via de app, door een rukje te geven aan het gordijn of via een integratie. Slide werkt met de Google Assistent (‘Hey Google, doe het gordijn dicht’) en platformen als Home Assistant en Domoticz.

Slimme app

De app is bijzonder gebruiksvriendelijk en bevat slimmigheden die doen denken aan de Philips Hue-lampen. Er is bijvoorbeeld een vakantiemodus waarmee het gordijn elke dag op iets andere tijden open- en dichtgaat. U kunt ook instellen dat het gordijn een paar minuten voor uw wekker afgaat openschuift en rond bedtijd weer dichtgaat.

Goed om te weten: na een stroomstoring kalibreert Slide zichzelf weer. Het voornaamste aandachtspunt van het goed werkende systeem is de prijs. Hoewel Slide goedkoper is dan de (weinige) concurrentie, is 299 euro per gordijnrails een serieuze investering. Zeker als u al uw gordijnen thuis slim wilt maken.

Conclusie

Vernuftig systeem maakt bijna alle gordijnen bijzonder slim.

Pluspunten
Installatie, gebruiksgemak, integraties.
Minpunten
Werkt niet met alle gordijnen, geen noodaccu.

Adviesprijs: € 299,–

Voor meer informatie: www.slide.store

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000