Teufel getest: Alledaags streamen en surfen

© PXimport

Teufel getest: Alledaags streamen en surfen

Geplaatst: 8 december 2016 - 13:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Test Panel

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Bert Damman, testte de producten van Teufel op gebied van alledaags streamen en surfen. De producten die hij drie weken lang mocht ontdekken waren de Mediadeck en de Mute, koptelefoon.

Media has no description

© PXimport

Het Teufel Mediadeck, tomorrowland op het werk

Een voorpoefje op Sinterklaas, zo kan je het best omschrijven hoe het voelt om te wachten op mijn Mediadeck van Teufel. Elke dag zit je te kijken of de postbode reeds langskwam met het pakketje. En plots de verlossing! Niets toffer dan op kantoor een grote bruine doos met het gekende logo terug te vinden midden je bureau, beter kan je dag niet beginnen.

Media has no description

© PXimport

Strak design

Bij het uitpakken van het Mediadeck valt direct de kwalitatieve afwerking op. Een stevige zwarte tijdloze aluminium behuizing. Ik hou van het minimalistisch design, het Mediadeck van Teufel doet mij bij momenten denken aan dat andere merk met het appeltje die bekendstaat voor zijn strak design.

Ready, set … go

Het aansluiten van het Mediadeck verloopt zeer intuïtief. Scherm opheffen, Mediadeck plaatsen, de meegeleverde stroom- en USB kabel aansluiten en hop klaar is kees (of in dit geval Bert)! Er zitten uiteraard extra aansluitingen achteraan om je computer uit te breiden met maar liefst 3 USB poorten. Een ingang voor een micro voor als je het meezingen niet kan laten en 2 hoofdtelefoon uitgangen( 1 vooraan en 1 achteraan). Er is zelf een aparte usb aansluiting om je smartphone op te laden.

Media has no description

© PXimport

Verbluffend geluid

Eindelijk aangesloten, tijd voor een streepje muziek! Ik vermeld er even bij dat ik per dag 8 a 10 uur achter mijn computer zit en de muziek staat altijd aan. Wat een verschil! De warmte van het geluid, de diepte van de lage tonen het is verbluffend. En ik moet zeggen het Mediadeck van Teufel klinkt bij elk genre puur. Of je nu naar Dimitri Vegas en Like Mike luistert of 1 van de zeven symfonieën, het geluid is fe – no – me –naal! Zelf het bekijken van films kan het Mediadeck moeiteloos aan met zijn 2.1 speakers.

Het Mediadeck van Teufel is zijn prijs zeker meer dan waard, als ik er dan echt iets negatief over moet vermelden. Ik begrijp niet waarom er een hoofdtelefoon ingang op zit, je wil toch volop van dit geluid genieten!

Media has no description

© PXimport

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

De verpakking, strak als een maatpak

Ik was reeds onder de indruk voordat ik de doos opendeed. Tegenwoordig steken fabrikanten niet meer zoveel tijd in een degelijke verpakking. Het mag gezegd worden, als deze een voorsmaak is van de kwaliteit van de Mute begin ik al te watertanden.

Bij het openen van de doos krijg je direct een eerste verrassing, de Mute komt met een zeer mooie reistas! Handig als je veel onderweg bent zo kan je nooit schade aan je hoofdtelefoon hebben. Ik heb meerdere hoofdtelefoons liggen met een oor eraf door transport, dus drie keer hoera voor deze koptelefoon met verpakking.

Media has no description

© PXimport

Aansluiten

Bij het eerste gebruik moet ik eigenlijk, met het schaamrood op de wangen, toegeven dat ik niet kon vinden hoe ik de bluetooth verbinding tot stand moest brengen. Dit apparaat heeft geen bluetooth verbinding, jammer, want dit vind ik wel een handige optie. Handig wel dat de kabel van de Mute aan beide zijn een Jack aansluiting heeft. Bij eventuele hapering lost deze direct, zodat er geen schade kan komen aan de kabel of aansluiting.

Music maestro!

Bij de eerste test die ik deed bleek direct dat de klank er goed in zat: een warm geluid en duidelijke stem en ik had de noise cancellation nog niet eens aan. Dit is toch een functie die het verschil maakt! Je hebt het gevoel alsof je op de eerste rij zit in de opnamestudio.

Media has no description

© PXimport

Verslaving aan films en series

Ik moet erkennen dat ik eigenlijk een fameuze film en serie addict ben. Netflix, HBO en Amazone hebben geen geheimen meer voor mij. Een goede hoofdtelefoon is dan ook een must en laat de Mute hier nu toevallig in uitblinken. Als Jeremy Clarkson de Nieuwe Austin Martin Vulcan test in The Grand Tour, kan je elke cilinder van die heerlijke V12 horen ontbranden. Man man daar kan je uren naar luisteren! Elk detail hoor je langskomen, als Jason Statham in The Mechanic weer eens beslist op de vuist te gaan hoor je elke slag of trap alsof je ze zelf aan het incasseren bent. Vier uur lang de koptelefoon gedragen en ik de koptelefoon zit nog steeds prettig op mijn hoofd.

Cocon gevoel

Het voordeel van de real time Noise Cancellation is dat je zelf geen last hebt van omgevingsgeluid, zelf niet van een huilende baby. Mijn vrouw moest letterlijk voor mij gaan staan zwaaien als ze tot mij wilde doordringen! De Mute is zeker aan te raden als je opzoek bent naar een goede hoofdtelefoon voor zowel muziek als video.

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

Kwaliteit went snel

Het is nu ongeveer een 3 weken dat ik beide toestellen in mijn bezit heb en ik moet zeggen het went snel. Terwijl ik dit schrijf zit ik te luisteren naar het album Bluesette van Toots Thielemans met de mediadesk. Het is alsof wijlen de grootmeester naast mij zit en een privéconcert geeft. Als ik al eens bij een collega langsloop en hoor hoe zij op de standaard speakers van hun pc moeten luisteren naar muziek … ik zou het terug moeilijk hebben.

Een allround speaker

Het Mediadesk van Teufel is echt een ruimte vullende speaker, met een warm, diep en gedetailleerd geluid. Zelf voor films een geduchte concurrent voor home theaters. Voor studenten een aanrader voor op kot, hou wel rekening met herexamens want hiermee bekijk je aflevering na aflevering na… aflevering.

De Teufel Mute

De Teufel Mute is eigenlijk de perfecte aanvulling op het Mediadeck. Wil je onderweg muziek of een filmpje dan is de Mute de perfecte sparingpartner. Ik moet zelf al dikwijls tussen de spullen van mij vrouw kijken want zij gebruikt de Mute graag om te lopen.

De vraag stelt zich dan snel, als je moet kiezen welke neem je dan? Wel ik heb er lang over moeten nadenken want ze vullen elkaar perfect aan. Mijn antwoord? Dat is het zelfde als vragen aan een vader welke van zijn kinderen hij het liefst ziet…

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA


Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000