Teufel getest: op gebied van mobile audio

© PXimport

Teufel getest: op gebied van mobile audio

Geplaatst: 8 december 2016 - 14:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Test Panel

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Mireille Folsche, testte de producten van Teufel op gebied van mobile audio. De producten die hij drie weken lang mocht ontdekken waren de Bamster en Bamster Pro.

Media has no description

© PXimport

Binnengekomen! En wat heb ik ernaar uitgekeken. Vandaag heeft de postbode de Teufel Bamster op mijn adres afgegeven.

Het openen

De verpakking ziet en voelt solide aan en straalt kwaliteit uit. Bij het openen van de doos zie je meteen de Teufel Bamster. Deze is wat groter dan ik verwachte bij een portable bluetooth speaker. Je stopt hem niet even snel in je jaszak. Toch ben ik blij verrast. De Teufel Bamster ziet er strak vormgegeven uit. Deze afwerking zorgt er wel voor dat ik meteen besluit de Teufel Bamster indoors te testen en niet mee te nemen naar natte dampige sportvelden.

Media has no description

© PXimport

Meteen proberen

Naast de Teufel Bamster tref ik ook een micro USB-oplaadsnoer, een 3.5mm mini Jack kabel en een handleiding in het Duits en Engels aan in de doos. Tot mijn grote vreugde kan ik de Teufel Bamster direct aanzetten en hoef ik deze niet meteen op te laden (wat overigens binnen 2 uur gebeurd is). Het koppelen met mijn telefoon gaat soepel en ik ben verrast door het geluid. De tonen zijn niet blikkerig maar warm en helder. Voor in de woonkamer is het volume ruim voldoende maar het is niet zo dat de kopjes bij de buurvrouw staan te trillen in de kast. Gelukkig maar want daar ben ik ook niet naar op zoek bij een portable bluetooth speler.

Media has no description

© PXimport

Bereik

Het bereik van de Teufel Bamster met Bleutooth 4.0 aptX is geweldig. Ik kan naar boven met mijn telefoon en hoor de muziek nog, zonder haperingen, beneden doorspelen. Ook bij een online radio app. Totdat ik gebeld word! Snel naar beneden zodat ik ook deze functie kan proberen. De microfoon van de Teufel Bamster zit in de verlichte volumeregelaar. Het aannemen van de telefoon is makkelijk en tijdens het overgaan van de telefoon stopt het afspelen van de muziek. Ik maak mijn gesprek af en na het ophangen speelt de muziek weer lekker verder. Top! Mijn gesprekspartner geeft overigens aan dat ik goed te verstaan ben.

Media has no description

© PXimport

Andere opties

Je kunt twee bluetooth devices koppelen met de Teufel Bamster. Hierdoor kun je afwisselend nieuwe tracks af spelen. Leuk voor een gezellig avond muziek luisteren of een feestje met verschillende muziekkeuzes. Daarnaast kun je ook je device koppelen met een mini jack 3.5 aansluiting. Leuk voor je oude iPod Classic. Het is hierbij wel verstandig dat je het volume van de iPod voor het koppelen niet voluit hebt staan.

Concluderend

✓ Gebruiksvriendelijkheid ⑨ De Teufel Bamster is zeer eenvoudig te bedienen.
✓ Batterij ⑨ De batterij gaat bij continue gebruik zeker 8 uur mee.
✓ Formaat ⑧ Goed formaat maar wel voornamelijk voor gebruik binnen.
✓ Geluidskwaliteit ⑧ Super geluidje! De glazen staan niet te trillen in de kast maar hij kan wel hard en blijft zuiver.
✓ Prijs ⑧ De Teufel Bamster is nu te koop voor € 99,99. Dit vind ik een goede prijs voor de kwaliteit die je krijgt.

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

Vandaag mag ik de Teufel Bamster Pro testen. Een portable bluetooth speaker met een blijkbaar ongekend geluid. Op de Teufel website maken ze reclame met de slogan “Summa cum louder”. Ik ben erg benieuwd!

Media has no description

© PXimport

Het openen

De Teufel Bamster pro is mooi verpakt in een stevige zwart/rode doos. De deksel van de doos klapt makkelijk weg en daaronder tref ik de Teufel Bamster pro. Een niet al te grote bluetooth speaker die wat zwaarder aanvoelt dan verwacht. De Teufel Bamster is mooi afgewerkt met geborsteld aluminium en ziet er strak uit. In de doos tref ik ook een oplaadstation en 3.5 mm mini jack kabel. De Teufel Bamster pro staat stevig, iets gekanteld, op het oplaadstation.

Media has no description

© PXimport

Uitproberen

Voordat ik de gebruiksaanwijzing ga lezen zet ik eerst de Teufel Bamster pro aan en koppel mijn iPad door op de Bluetooth knop te drukken. Onder het lezen geniet ik heerlijk van mijn Spotify afspeellijst. Het geluid vult letterlijk de kamer! Hoe harder ik de muziek zet, hoe roder de ring van de volumeregelaar. Als ik de ring helemaal vol rood zie gloeien, blijft het geluid helder en vervormt weinig. Ondanks dat ik gebruik maak van een gratis Spotify account en de muziek daardoor van mindere kwaliteit is. Bij een gratis account hoort ook reclame die ineens snoeihard mijn kamer vult.

Media has no description

© PXimport

NFC

Ik lees dat je ook je smartphone kan koppelen door deze tegen de speaker aan te houden. Dit komt omdat de Teufel Bamster pro een NFC tag bevat. Tijd om te proberen natuurlijk! Ik houd mijn telefoon tegen de Teufel Bamster pro aan, hoor een piepje en klaar. Je kunt tot 6 devices koppelen aan de Teufel Bamster pro.

Meenemen

De Teufel Bamster pro is niet te zwaar en niet te groot om mee te nemen. Hij is alleen niet waterdicht en er zit geen beschermhoesje bij. Ik zal de speaker wel buiten gebruiken maar dan alleen in de zomer bij een gezellig tuinfeest zodat ik de Teufel Bamster pro wel veilig en droog kan weg zetten. Hij past wel prima in mijn standaard, veel te grote, handtas. Omdat ik alleen een jack aansluiting in mijn autoradio heb neem ik de speaker wel voor de langere afstanden mee in de auto. Heerlijke muziek voor op de snelweg en meteen een handsfree mogelijkheid. De accu gaat in de praktijk 7 á 8 uur mee dus voldoende om een rondje Nederland mee rond te rijden.

Media has no description

© PXimport

Extra knopje...

Naast het bluetooth knopje op de Teufel Bamster pro zit een mysterieus knopje die ik nog niet eerder heb gezien (zie foto). Dit is de knop om Dynamore in te schakelen. Voor de test sluit ik mijn iPod aan met de jack kabel en kies een goede kwaliteit MP3, in dit geval Oceaan van Racoon. Na een paar seconden druk ik op de Dynamore knop. Ergens had ik een heel groot verschil verwacht maar dat effect blijft uit. Wel wordt het geluid ronder en voller. Alsof je er meer in staat. Ook bij het kijken naar Netflix vind ik dit een prettige geluidsinstelling.

Concluderend

✓ Gebruiksvriendelijkheid ⑨ De Teufel Bamster pro is zeer eenvoudig te bedienen.
✓ Batterij ⑨ De batterij gaat bij continu gebruik zeker 8 uur mee.
✓ Formaat ⑨Makkelijk mee te nemen. Alleen jammer dat er geen beschermhoesje bijgeleverd wordt.
✓ Geluidskwaliteit ⑨ Geweldig! De Teufel Bamster pro kan echt hard! Het Geluid blijft dan nog helder. De Dynamore technologie vind ik een leuke bijkomstigheid.
✓ Prijs ⑧ De Teufel Bamster pro is nu te koop voor € 229,99. Dit is veel geld maar dat zie je ook zeker terug in de kwaliteit van het geluid en strak afgewerkte uiterlijk.


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

De afgelopen weken heb ik de Teufel Bamster en de Teufel Bamster pro mogen testen. En wat waren het heerlijke weken. Het huis werd gevuld met muziek en Netflix schalmde over de twee boxen. Maar welke heeft nu mijn voorkeur?

Uiterlijk

Eerlijk is eerlijk, zowel de Teufel Bamster als de Teufel Bamster pro zien er geweldig uit. Beiden zijn van mooie materialen gemaakt en het uiterlijk is minimalistisch. De Teufel Bamster is wat smaller en langgerekter dan de Teufel Bamster pro. Dat maakt het wat moeizamer meenemen in je tas. De Teufel Bamster pro is daarentegen weer net wat zwaarder. Beide missen overigens ook een beschermhoes die ik echt mis als ik de boxen meeneem.

Media has no description

© PXimport

Gebruiksvriendelijkheid

Op de Teufel Bamster en zitten weinig knoppen maar dat zit het gebruiksgemak niet in de weg. Bluetooth devices zijn eenvoudig te koppelen. Alle knoppen spreken ook voor zich. Op de Teufel Bamster pro zitten al wat meer knoppen. Ook hier kun je makkelijk je Bluetooth devices koppelen. De Teufel Bamster pro heeft nog een extra knop die het grootste onderscheid maakt tussen de beide boxen. De Dynamore knop. Zodra deze functie geactiveerd is lijkt het stereogeluid twee meter breder te worden. Deze optie vind ik voornamelijk heerlijk bij rustige muziek. Daarnaast beschikt de Teufel Bamster pro ook over NFC. Hiermee kun je tot 6 devices koppelen in tegenstelling tot twee devices bij de Teufel Bamster.

Batterij

De batterijen van de Teufel Bamster en van de Teufel Bamster pro gaan beiden ongeveer even lang mee en wel rond de 8 uur. Daarna zet je de Teufel Bamster pro eenvoudig op het laaddock en de batterij laad op terwijl je verder luistert naar de muziek. De Teufel Bamster heeft geen laadstation. Deze laad je gewoon op via een micro USB die bijgeleverd wordt. De Teufel Bamster pro kun je ook op deze manier opladen, handig voor onderweg, maar hier is geen laadsnoer bijgeleverd.

Media has no description

© PXimport

Geluidskwaliteit

De Teufel Bamster heeft een geweldige geluidskwaliteit. Muziek vervormt niet snel en het volume kan hoog genoeg. De tonen zijn warm en niet blikkerig en er zit, voor een portable bluetooth box, een redelijk basje in. De Teufel Bamster daarentegen heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Het volume kan nog net wat hoger en ook weer zonder te vervormen. De tonen zijn nog warmer en de Dynamore technologie maakt het helemaal compleet. De box voor een leuk feestje of een heerlijke zondagochtend op de bank.

Prijs

De Teufel Bamster is te koop voor € 99,99. Dit is het device meer dan waard! Een goede schappelijke prijs voor de kwaliteit die je ontvangt. De Teufel Bamster is te koop voor €299,99. Dit vind ik veel geld voor een portable bluetooth box. Maar ook hier krijg je echt kwaliteit voor je geld. En dat geluidje….TOP!

Concluderend

Als je een echt goede portable bluetooth box wilt kopen die je ook nog eens voornamelijk binnen wilt gebruiken, moet je echt gaan voor de Teufel Bamster. Prijs, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, alles klopt gewoon. Maar als je vraagt wat ik graag zou willen terugvinden onder de kerstboom is het toch echt de Teufel Bamster pro. Deze is niet goedkoop maar is het bedrag wel meer dan waard.

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten