Teufel getest: op gebied van editing

© PXimport

Teufel getest: op gebied van editing

Geplaatst: 8 december 2016 - 13:41

Aangepast: 16 november 2022 - 10:33

Test Panel

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Linda Koks, testte de producten van Teufel op gebied van audio en video editing. De producten die zij drie weken lang mocht ontdekken waren de Mute en de Mediadeck.

© PXimport

Daar is die!

Vandaag heb ik eindelijk de Mute ontvangen. De postbode was in verwarring gebracht door het aantal pakketjes en kwam nog een tweede keer terug om de rest te brengen. Eerst ga ik de Mute testen en vervolgens de Mediadeck.

Verpakking

De Teufel Mute, koptelefoon, zit in een mooi zwart doosje met daarin een hoesje. Wat mij opvalt wanneer ik het hoesje open maak dat het een compacte koptelefoon is. Hij voelt redelijk zwaar aan en is zwart met een rood lijntje. Er zit ook een kabel van stevige kwaliteit bij om de koptelefoon aan te sluiten op de computer. En een batterij om de koptelefoon te activeren.

© PXimport

Aan de slag

Mijn computer staat al aan. Ik plug gelijk de kabel erin zonder een software installatie te hebben geinstalleerd, hoor ik geluid uit de koptelefoon komen. Hij zit goed en comfortabel. De maat hoefde ik niet bij te stellen, omdat hij precies passend is voor mij.

Aan de linkerkant van de koptelefoon zit een knopje, ik pak de gebruiksaanwijzing erbij, maar hier staat niet veel informatie in. Het knopje is voor ANC. Dit betekent het zo volledig mogelijk reduceren van omgevingsgeluiden om zo een betere weergave te bereiken met een lager bronvolume. Met Andere woorden zo kan ik rustig muziek luisteren terwijl mijn oudste dochter haar eigen muziek luistert en word ik niet gestoord door geluid van buitenaf.

Bass

Om te testen zet ik muziek op en wat mij meteen opvalt is de goede bass. Doordat de koptelefoon goed aansluit, hoor ik niet meer wat buitenaf gebeurt. Wat ook ideaal is, is dat je de koptelefoon aan meerdere apparaten kan aansluiten. Getest op mijn MP3-speler, computer en televisie. Bij alle drie de apparaten merk ik geen verschil. Het geluid blijft true en nog steeds even mooi.

De Mute is echt een aanrader. Ziet er mooi uit qua vormgeving. Door de pasvorm en het geluid kan ik mij voorstellen dat je de Mute voor uren kan ophebben. Hij klemt een beetje op mijn hoofd, maar dit is niet hinderlijk. Het geeft een intensere beleving van geluid. Ik ben erg tevreden met de Mute!


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

Wat opvalt is dat de doos van de Mediadeck best zwaar is en groot van formaat. Wanneer ik de doos openmaak zit er ook een adapter in met twee verschillende plugs die je er op kan klikken. Op deze manier is de Mediadeck bruikbaar voor een Europees en Engels stopcontact. Verder vind ik een usb kabel die nodig is om de computer er op aan te sluiten en als laatste een extra usb kabel voor eventuele verlening van de draad.

Aansluiting

Het aansluiten van de Mediadeck is gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt, is de USB-kabel en de adapter. Er is verder geen speciale software nodig en werkt het zowel op Windows 10 en op een MAC installatie. De Mediadeck kan tot 10 kilo gewicht dragen. Mijn beeldscherm past er makkelijk op. Aan de achterkant zitten 3 USB poorten: een USB poort voor de computer, AUX in, USB oplader en een ingang voor een koptelefoon en geluid. Verder heeft de Mediadeck een service ingang, statuslampje, powermode voor automatische activatie en de-activatie van het product. Op de USB poorten kan ik mijn muis, toetsenbord en USB printer aansluiten. Dit gaat ook zeer makkelijk. Mijn apparaten worden direct herkend door mijn computer.

© PXimport

Het geluid

Aan de voorkant is er een ingang voor een koptelefoon, een draaiknop om het product aan-en-uit te zetten en deze dient tevens als volumeregelaar. Boven de draaiknop zit LED-verlichting welke het volume aangeeft. Het geluid doet mij verbazen. Ik had niet verwacht dat er zoveel geluid uit de Mediadeck zelf zou komen en dacht eerst dat hij enkel als versterker zou fungeren. De bass klinkt goed en het geluid is helder. Ook als ik het volume harder zet vervormt het geluid niet. Zelfs wanneer ik de Mute erop aansluit is het geluid mooi, helder en intens. Om de powermode te testen zet ik de switch op auto usb en na 20 minuten geen geluid meer te horen, schakelt de Mediadeck zelf uit.

De Mediadeck geschikt?

De Mediadeck is een ideale vervanger van de oude versterker met als extra functie het aansluiten van je randapparatuur. Goed geluid, mooie vormgeving en van degelijke kwaliteit. Ideaal om aan te sluiten op de laptop of een kleine tv, overal blijft het geluid true. Het enige minpuntje vind ik het formaat en het gewicht. Wanneer je een beeldscherm erop plaatst is je scherm 15 cm hoger maar dit went ook na een tijdje. Door het gewicht zal je niet zo snel de Mediadeck verplaatsen als hij eenmaal aangesloten is.


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

De afgelopen weken heb ik het voorrecht gehad om de Mute en Mediadeck van Teufel te testen. Dit keer test ik de producten tijdens het bewerken van een video.

Tijdens het bewerken van een video

Wanneer ik Adobe Premieren open voor het bewerken van een video merk ik dat de Mediadeck mijn geluid meteen herkent zonder een installatie te hebben verricht. Wanneer ik de video bewerk in combinatie met de Mute is het geluid luid en helder. De Mediadeck heeft namelijk een aansluiting voor een koptelefoon.

Door het activeren van de ANC knop, Active Noice Cancelling, hoor ik niks meer van het omgevingsgeluid. Hierdoor is het voor mij makkelijker om me te concentreren op het geluid van de video.

Aansluiten van mijn randapparatuur

Het gemak van de Mediadeck is dat het alle functies van mijn oude versterker vervangt. Het heeft als extra functie het aansluiten van mijn randapparatuur, zoals mijn Wacom tekentablet. Deze is normaal gesproken te kort wanneer deze is aangesloten op mijn pc, maar met de Mediadeck heb ik dat probleem niet meer. Alle kabels kunnen handig weggewerkt worden achter mijn bureau.

Conclusie

De Mediadeck is naar mijn idee ideaal voor degene die muziek en/of video bewerken, maar ook voor grafische designers die graag naar muziek luisteren. Alhoewel de Mediadeck vrij groot is, is het niet hinderlijk door de vele opties die mogelijk zijn. De Mute is goede aanvulling vanwege de mogelijk om de ANC te activeren.

Met plezier heb ik beide producten getest en overweeg ook om de Mute aan te schaffen. De prijs en kwaliteit staan goed met elkaar in verhouding. De aanschaf van de Mediadeck zou langer duren, vanwege de hogere prijs en het formaat.


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000