De beste gadgets voor je e-bike

© PXimport

De beste gadgets voor je e-bike

Fiets accessoires

Geplaatst: 27 maart 2022 - 11:23

Aangepast: 17 november 2022 - 09:54

Redactie

Je e-bike is niet compleet zonder enkele handige gadgets. Of dat nu te maken heeft met de beveiliging van je fiets, de bescherming van de accu of de elektrische fiets zelf in nette staat houden, hier vind je enkele van onze aanraders.

Lunivo Powerbank

Prijs: Ca. € 25,-
www.lunivo.de (ook op Amazon te vinden) 

Tijdens het gebruik van een fietsnavigatie-app loopt de accu van een smartphone nogal snel leeg. In dat geval komt deze powerbank van Lunivo (te zien in bovenstaande afbeelding) goed van pas. De fabrikant levert namelijk bevestigingsmateriaal voor je stuur mee. Hierop kun je de powerbank vervolgens vastklikken. 

Met een capaciteit van 10.000 mAh laad je de meeste smartphones minimaal één keer op. Aan de hand van drie leds kun je de resterende batterijcapaciteit in de gaten houden.

ABUS Alarmbox

Prijs: Ca. € 50,- 
www.abus.com

E-bikes zijn vanwege hun relatief hoge marktwaarde interessant voor dieven. Met dit alarm van ABUS schrik je potentiële rovers af. Zodra de sensors beweging van de tweewieler detecteren, loeit er een sirene van honderd decibel. Dat duurt zo’n vijftien seconden. Komt de dief weer terug, dan gaat de sirene opnieuw af. 

ABUS levert bevestigingsmateriaal mee om het apparaatje aan de fiets te bevestigen. Geïnteresseerden hebben keuze tussen een zwarte en blauwe uitvoering.

© PXimport

Basil Display Cover

Prijs: € 11,99
www.basil.com

Staat je e-bike enige tijd in de schuur of garage, dan komt er na verloop van tijd stof en overig vuil op het display. De Basil Display Cover biedt daartegen bescherming. Dit hoesje kun je ook tijdens het transport op een fietsendrager gebruiken, zo voorkom je beschadigingen. Het materiaal bestaat uit neopreen met een dikte van 4,5 millimeter.

© PXimport

Fahrer Electric Cap M

Prijs: € 12,90
www.fahrer-berlin.de

Bezit je een e-bike met een frameaccu van Bosch, dan is de Electric Cap M van Fahrer een nuttig hulpje. Wanneer je de accu in de wintermaanden opbergt, liggen de kwetsbare contactpunten namelijk open. Bevestig deze beschermkap met behulp van klittenband om beschadigingen aan de contactpunten te voorkomen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000