De mooiste fietsroute door Zeeland

© PXimport

De mooiste fietsroute door Zeeland

Elektrische fiets

Geplaatst: 29 mei 2019 - 11:32

Aangepast: 15 september 2022 - 08:06

Stefanie Katzenbauer

Middelburg is niet alleen de hoofdstad van Zeeland, het is ook een van de bekendste en mooiste steden van de provincie. In deze fietsroute door Zeeland verken je de hoofdstad, ga je langs Vlissingen en vervolg je je weg via het strand terug naar het beginpunt. De route is 38,4 kilometer lang.

Een voordeel voor de fietsers in Zeeland, overal zijn er speciale fietscafés te vinden. Hier hoef je niet per se iets te eten maar mag je gewoon even opladen, jezelf óf je elektrische fiets. Ook kun je hier bijvoorbeeld je bidon vullen. Je herkent deze fietscafés aan de hand van speciaal ontworpen gevelborden.

Fietsroute door Zeeland: Van Middelburg naar Vlissingen

De fietsroute door Zeeland gaat van start bij knooppunt 5, net voor het historische centrum van Middelburg. In het straatbeeld van Middelburg zie je de rijke geschiedenis terug in de binnenstad staan ruim 1100 rijksmonumenten. Ten tijde van de VOC was Middelburg de belangrijkste stad na Amsterdam. Op de markt staat het oude stadhuis waarvan de oudste delen dateren uit 1458. Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Middelburg, kan terecht bij het Zeeuws museum. Voor wie vooraf (of achteraf) zin heeft in een lunch, die kan terecht bij MeeKaane Lunchcafé. Dit gezellige café combineert historisch met industrieel en specialiseert zich op een uitgebreide lunchkaart.

© PXimport

Natuurlijk zijn er in Middelburg allerlei soorten activiteiten en musea te vinden. Bijvoorbeeld het Willie Wonka Chocolade-museum waar je de hele geschiedenis van chocolade leert. De opbrengsten uit het museum gaan naar de ontwikkeling van de Willie Wonka Villa waar gezinnen met langdurig zieke kinderen vakantie kunnen vieren.

Uitrusten aan zee

Vanaf Middelburg zetten we via de knooppunten 58, 57 en 84 de weg in naar Vlissingen. De route leidt om Vlissingen heen maar de liefhebber kan natuurlijk altijd een afslag de stad in nemen. Vlissingen is een echte havenstad en heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Vanaf hier kun je uren kijken naar alle boten vlakbij in en uit de haven varen. Op de kade prijkt het grote standbeeld van Michiel de Ruyter. De haven en de zeeboulevard lenen zich ideaal voor een korte pauze. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Restaurant De Vissershaven en geniet van een maaltijd met vers gevangen vis. Andere bekende bezienswaardigheden van de stad zijn natuurlijk het Arsenaal en de oude markt. Prominent op dit plein is de St. Jacobuskerk die stamt uit de 16e eeuw. Tussen knooppunt 88 en 81 vervolgen we onze weg via het strand. Hier komen we ook langs het Nollebos dat ingekapseld ligt tussen de duinen. Langs deze duinen en de zee leidt de fietsroute naar knooppunt 42 in Zoutelande. Een bezienswaardigheid in Zoutelande is het Bunkermuseum. Dit museum is van mei tot november geopend. Vanaf hier fietsen we weer landinwaarts voorbij akkers en velden terug richting Middelburg. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur die Zeeland te bieden heeft.

© PXimport

Dit museum is van mei tot november geopend. Vanaf hier fietsen we weer landinwaarts voorbij akkers en velden terug richting Middelburg. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur die Zeeland te bieden heeft.

Fietsen met knooppuntenHeb je geen zin om ingewikkelde routebeschrijvingen te onthouden? Fiets dan via fietsknooppunten: witgroene ronde borden met een nummer erop. Samen bestrijken ze praktisch het complete fietspadennetwerk van Nederland. Je hoeft dan niet meer te onthouden waar je precies linksaf of rechtsaf moet slaan: je fiets gewoon van nummer naar nummer. Heel makkelijk dus! Je kunt een route uitzetten via de ANWB of Fietsknoop. Er is ook een bijbehorende app voor iOS en voor Android. Nog niet uitgefietst? Meer fietsroutes vind je in het

-

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000