Apple zet wagens met camera's in voor Maps

Net zoals Google doet voor Street View, stuurt ook Apple binnenkort auto's met camera's de weg op. Apple Maps wordt daardoor mogelijk aangevuld met soortgelijke 360 graden-foto's.

In tegenstelling tot Google maakt Apple echter inzichtelijk waar deze auto's ongeveer gaan rijden. Tussen 15 en 30 juni starten de eerste wagens in verschillende delen van Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Apple zegt privacy hoog in het vaandel te hebben, en gaat gezichten en kentekenplaten wazig maken voordat de foto's worden gepubliceerd. De data die wordt verzameld, wordt gebruikt om Apple Maps 'te verbeteren.'

Busjes

Daarmee is een Street View-equivalent nog niet aangekondigd, maar wel aannemelijk. Vorige maand al werden de camerabusjes van Apple opgemerkt in de Amerikaanse straten, maar toen was nog niet duidelijk waar ze precies voor dienden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000