Taxi’s zonder chauffeur op de CES in Las Vegas

© PXimport

Taxi’s zonder chauffeur op de CES in Las Vegas

Elektrisch rijden

Geplaatst: 11 januari 2023 - 08:30

Redactie

Al jaren komen zelfrijdende auto’s voorbij in nieuwskoppen en experimenten. Inmiddels zijn ze ook in het openbaar te vinden. Althans. In Las Vegas als taxi’s. Met een chauffeur als achtervanger. Zo ziet dat er in praktijk uit.

Dat de zelfrijdende taxi’s uitgerekend in Las Vegas rijden is niet heel gek. Begin januari staat daar in het teken van de Consumer Electronics Show (CES), een enorme consumentenelektronicabeurs waar veel bedrijven zich van hun meest innovatieve kant willen laten zien. Van exposanten tot taxibedrijven.

De taxi’s zijn uitgerust met veel camera’s en rekenkracht om veilig hun taak uit te kunnen voeren. Toch blijft een echte chauffeur nodig als achtervanger. Verkeer laat zich immer voor zowel mens als machine lastig voorspellen.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Houd ons YouTube-kanaal en ID.nl in de gaten voor meer video’s van de CES 2022.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000