Activesphere van Audi: Een auto die je bedient met Mixed Reality

Activesphere van Audi: Een auto die je bedient met Mixed Reality

Geplaatst: 9 maart 2023 - 08:28

Aangepast: 27 juli 2023 - 11:41

Redactie ID.nl

Duitse autofabrikant Audi experimenteert geregeld met innovatieve ontwerpen en technologieën. In de nieuwste conceptauto van het merk, de Activesphere is dit naar een hoger niveau getild. Het voertuig heeft geen traditionele knoppen of bedieningspanelen, in plaats daarvan wordt het bediend met Mixed Reality. In dit artikel leggen we uit wat de Activesphere zo speciaal maakt en hoe het werkt.

De Activesphere zal waarschijnlijk nooit op de Nederlandse wegen rijden. In plaats daarvan is het voertuig ontworpen om een blik te geven in de toekomst van de autofabrikant. Het voertuig is ontworpen om te transformeren in een kleine vrachtwagen door de achterkant te openen. Maar wat deze auto echt interessant maakt, is de bediening. Als je in de auto stapt, zul je merken dat er geen traditionele knoppen of bedieningspanelen aanwezig zijn.

In plaats van knoppen of bedieningspanelen wordt de Activesphere bediend met Mixed Reality. Dit betekent dat je geen fysieke objecten hoeft aan te raken om de auto te bedienen. In plaats daarvan gebruik je gebaren en bewegingen om verschillende functies in de auto te activeren. Met een zwaai van je handen zet je de airconditioning aan, pauzeer je muziek of activeer je het navigatiesysteem.

Hoe dat werkt zie je in onze YouTube Short:

Watch on YouTube

Vind je deze video leuk?

Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl

0

Powered by

logo

🚘Wil je een laadpaal thuis laten plaatsen? Vraag de vrijblijvende offerte aan!

Vraag een offerte aan voor laadpalen:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000