Zeven grote updates die voor Tesla-auto's zijn uitgebracht

© PXimport

Zeven grote updates die voor Tesla-auto's zijn uitgebracht

Geplaatst: 4 december 2020 - 09:54

Aangepast: 17 november 2022 - 08:57

Laura Jenny

Er zijn steeds meer Tesla’s te vinden op de Nederlandse wegen. Vooral in 2019 deed de vrij nieuwe automaker goede zaken in ons land. Er werden 30.943 Tesla’s verkocht. De moderne auto’s zijn regelmatig in het nieuws. Gelukkig kunnen ze - bij negatief nieuws - vaak razendsnel worden voorzien van een update om ze beter te maken.

Eerst antwoord op de vraag: hoe update je een auto eigenlijk? Tesla-wagens krijgen over-the-air-updates. De auto downloadt hiermee automatisch code en kan daarmee direct veiliger worden gemaakt, of simpelweg leuker en comfortabeler. Je ziet in de mobiele app van Tesla of op het touchscreen van je auto dat er een software-update klaar staat en hoe lang het ongeveer duurt om deze te downloaden.

Je auto moet hierbij wel contact maken met wifi. Het kan ook zonder wifi, maar dat duurt langer. Het is niet mogelijk om in je auto te rijden tijdens de update, waardoor de meeste Tesla-rijders ervoor kiezen om de update te laten plaatsvinden wanneer ze slapen. Ook goed om te weten: je auto kan ook niet opladen tijdens het downloaden van de over-the-air update.

Deze zeven handige features zijn op deze manier onlangs toegevoegd:

1. Makkelijke manieren om nieuwe restaurants te ontdekken

Binnen de navigatie van Tesla kun je aangeven dat je wel een gokje wil wagen, of dat je wel trek hebt. Hierbij kan de navigatie je laten rijden naar het dichtstbijzijnde restaurant of je wijzen op een toeristische trekpleister of een mooi park of bos.

2. Meer mogelijkheden voor de dashcam

Dit jaar is de dashcam van Tesla’s auto’s flink verbeterd. De Dashcam Viewer-optie is gekomen, waarmee je TeslaCam kunt gebruiken. Deze camera neemt automatisch beelden op als je rijdt, zowel wat er achter je gebeurt als aan de zijkanten.

Wanneer je ergens tegenaan zit, gaat de Sentry Modus aan, waarbij wordt bewaard wat er gebeurt. Er is een rood puntje toegevoegd wanneer je de video afspeelt, zodat je snel ziet wanneer het misging.

 

© PXimport

3. Berichten sturen via het rechterscrollknopje

Je kunt berichtjes van mensen nu beantwoorden met het rechterscrollknopje. Als er een nieuw bericht van iemand binnenkomt, dan kun je door het rechterscrollknopje te drukken antwoorden. Eerst hoor je de boodschap hardop worden uitgesproken en vervolgens kun je er door te praten een berichtje op terugsturen.

4. Een verbeterde remweg

Er is lange tijd op de Model 3 een probleem geweest met de remweg. Het kostte Tesla’s auto meer tijd dan een Ford F-150 om bij remmen tot stilstand te komen. Reden voor Tesla om een update uit te brengen, waarmee de remweg met 5,7 meter werd verbeterd.

Dankzij de update kon het systeem dat regelt hoe remmen werkt worden aangepast. Dat gebeurde 2,5 jaar geleden al slechts dagen nadat er kritiek was.

5. Tesla Theater is toegevoegd

De grote displays van Tesla’s auto’s maken ze zeer geschikt om te streamen. Wanneer je ergens geparkeerd staat om bijvoorbeeld op iemand te wachten, kun je met Tesla Theater kijken naar een aflevering van een serie op Netflix, een film op YouTube of een serie op Hulu.

 

© PXimport

6. Een betere achtercamera

Normaliter als je achteruit wilde inparkeren, dan zag je alleen de achterkant, maar je miste dan de stoepjes die net onder de auto zaten. Inmiddels is er een update gekomen waarmee je door omhoog te swipen in je scherm ook de onderkant van de auto kan zien. Hierdoor raken je banden minder snel een randje, waardoor je auto er aanzienlijk beter uit blijft zien.

7. Stoplichten in je visualisatie

In de rijvisualisatie zie je nu extra objecten die je eerst niet in deze visualisatie kon zien. Denk daarbij aan stoplichten, stoptekens en bepaalde markeringen op de weg. De auto reageert hier verder niet op, maar brengt het alleen in beeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000