Zo lees je epub-bestanden op je Android-tablet

© PXimport

Zo lees je epub-bestanden op je Android-tablet

Geplaatst: 7 oktober 2013 - 08:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Redactie ID.nl

Digitaal lezen zit in de lift en e-readers en tablets gaan als warme broodjes over de toonbank. Mocht je ergens een epub-bestand hebben gekocht, gedownload of gekregen, dan kun je die heel gemakkelijk op je Android-tablet lezen. Wij leggen uit hoe!

1. Installeer een e-reader-app

Er zijn zeer uiteenlopende e-reader-apps beschikbaar met heel veel verschillende mogelijkheden en opties. Welke jij het prettigst vindt voor je Android-tablet, kunnen wij natuurlijk niet voor je bepalen. Een voorbeeld van een app is in ieder geval Aldiko, een populaire e-reader-app voor Android. De applicatie heeft een eigen boekwinkel, waar je ook recent uitgekomen boeken kunt aanschaffen.

Het installeren van de app gaat via de Google Play Store. Zoek op "Aldiko" en loop door het installatieproces heen.

2. Lokaliseer bestand

In de app kun je heel gemakkelijk epub-bestanden openen en toevoegen aan je bibliotheek via files. Je drukt dan op open om het bestand te bekijken en op import om het bestand te importeren en toe te voegen aan je bibliotheek.

 

© PXimport

3. Lezen maar!

Je kunt nu aan de slag met het lezen op je Android-tablet. De ervaring van het lezen op een tablet is wel anders dan op een e-reader, maar het scheelt je wel het meezeulen van nog een apparaat.

 

© PXimport

How To: Zelf een e-book maken

How To: Je E-books beheren

Review: Kobo Glo

How To: Legale e-books downloaden

Review: Kobo eReader Touch Edition

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten