Zo kun je iMessages instellen

Met iMessages kun je berichten versturen zonder dat je een mobiele verbinding hebt. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je deze app in kunt stellen.

Eigenlijk is iMessage, net als SMS, een protocol. Het verschil tussen het versturen van SMS'jes en iMessage berichten is dat iMessage geen mobiele verbinding vereist. Je berichten kunnen namelijk verstuurd worden via cellulaire data of wifi. Dit is handig als je naar het buitenland gaat en toegang tot wifi hebt, omdat je dan geen gebruik hoeft te maken van je mobiele abonnement. Dit kan je veel geld besparen. Lees ook: Je locatie delen via iMessage.

© PXimport

In de Berichten app zijn iMessages blauw en SMS'jes groen.

In de Berichten app kun je iMessages onderscheiden van reguliere SMS'jes door naar de kleur van de tekstballonnen te kijken. SMS-berichten zijn groen, terwijl iMessages blauw zijn. Lees ook: Stuur sneller audio- en videoberichten met iMessage.

Om iMessages in te stellen, moet je naar Instellingen > Berichten gaan. Zet de schakelaar bij iMessage op groen om het protocol te activeren en druk vervolgens op Gebruik uw Apple ID voor iMessage. Voer je Apple ID en wachtwoord in en druk op Log in. Je krijgt dan het telefoonnummer en/of de e-mailadressen die aan je Apple ID gelinkt zijn te zien. Druk op Volgende.

Vervolgens kun je kiezen of je iMessage wilt gebruiken om berichten vanaf je telefoonnummer te versturen, je e-mailadres of je Apple ID. Bovendien kun je kiezen welke e-mailadressen en telefoonnummers anderen kunnen gebruiken om jou te contacteren. Als je zelf een e-mailadres gebruikt om berichten te versturen, is het gewoon mogelijk om deze naar een telefoonnummer te sturen en andersom.

Om deze dingen in te stellen, moet je naar Sturen en ontvangen gaan. Geef aan op welke manieren je voor anderen bereikbaar wilt zijn en kies onder de header Start nieuwe gesprekken vanaf het telefoonnummer en/of e-mailadres dat je zelf wilt gebruiken om berichten te verzenden.

Om iMessages te kunnen versturen en ontvangen op apparaten die geen eigen telefoonnummer hebben (zoals de iPod touch, iPad of Mac), moet je op al je apparaten hetzelfde e-mailadres invoeren wanneer je iMessages inschakelt.

Als je wilt dat mensen kunnen zien of je een bericht gelezen hebt, kun je dit instellen door de schakelaar bij Stuur leesbewijzen op groen te zetten. Wil je dat je berichten als SMS verstuurd worden indien iMessage niet beschikbaar is? Zet dan de schakelaar bij Stuur als sms op groen. Houd er wel rekening mee dat er, afhankelijk van je aanbieder, kosten verbonden kunnen zijn aan het sturen als SMS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten