Je locatie delen via iMessage

Wanneer je WhatsApp gebruikt, dan is het vrij eenvoudig om je locatie te delen. Veel van de functies van WhatsApp zitten echter ook in iMessage, alleen ze zijn minder bekend. Wist je namelijk dat je ook via iMessage gewoon je locatie kunt delen?

De mogelijkheid om je locatie in een handomdraai te delen met contactpersonen is eenvoudig, maar kan levensreddend zijn. Of je in ieder geval een hoop uitleg besparen, bijvoorbeeld als je met een lekke band staat in the middle of nowhere. Even delen, en de persoon die je nodig hebt weet precies waar je bent. Lees ook: 3 iMessage trucjes die je moet kennen.

© PXimport

Je locatie delen kan ontzettend handig zijn wanneer je ergens met pech staat.

Locatie delen

Het delen van je locatie via iMessage is minstens zo eenvoudig als via WhatsApp, maar om de interface minder rommelig te maken heeft Apple de optie enigszins verborgen.

Om je locatie te delen, start je een bericht in iMessage met de persoon met wie je je locatie wilt delen. Vervolgens druk je rechtsboven op de optie Details. Naast de mogelijkheid om 'Niet storen' in te schakelen voor deze persoon en een overzicht van de gedeelde bijlagen, zie je ook de optie Stuur mijn huidige locatie. Let op, hiervoor dient wel ingesteld zijn binnen Instellingen / Privacy / Locatievoorzieningen dat Berichten toegang mag hebben tot je locatie.

Wanneer je drukt op Stuur mijn huidige locatie, wordt er een klein kaartje van je locatie gestuurd naar de persoon in kwestie. Die kan daarop drukken en er vervolgens direct een route naar uitstippelen. Deze optie is overigens niet te verwarren met Deel mijn locatie, want zodra je deze optie inschakelt, wordt je locatie standaard gedeeld (dus niet alleen op dat moment, maar altijd of voor zolang als je dat instelt). Dat kan ook handig zijn, maar is wel wat privacygevoeliger.

© PXimport

Met de knop Stuur mijn huidige locatie, stuur je een kaartje van waar je bent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten