Zo stuur je stickers via iMessage in iOS 10

Met de komst van iOS 10 is het nu ook mogelijk om stickers te plakken in iMessage. Dat klinkt als een leuke functie, maar zonder uitleg blijkt het toch nog best lastig toe te passen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop we gewend zijn dat stickers werken.

We weten dankzij apps als Snapchat niet beter dan dat we een foto maken, er een sticker op plakken en dan de foto posten. In iMessage werkt dat allemaal nét even iets anders. Lees ook: Tekenen in berichten met Digital Touch in iOS 10.

Stickers kopen

Voordat je stickers kunt gebruiken in iMessage, zul je ze eerst moeten aanschaffen. We waarschuwen je vast, de prijzen zijn soms belachelijk. Voor een Disney stickerset betaal je € 1,99. Twee euro, voor een paar digitale stickers! Gelukkig zijn er ook stickers die je gratis kunt downloaden, zoals die van Super Mario (die ergens anders ook terug te vinden is in iOS 10) of Game of Thrones.

Je downloadt stickers door iMessage te openen, een bericht aan te maken en onderin te drukken op het pictogram van de App Store. Vervolgens druk je helemaal linksonderin op het pictogram met de vier puntjes en daarna op het plusteken. Je wordt dan naar de App Store gebracht waar je kunt kiezen voor de categorie stickers. Je downloadt / koopt stickers precies zoals je dat zou doen met apps.

© PXimport

© PXimport

Stickers gebruiken

Goed, je hebt stickers gekocht, maar hoe gebruik je ze nu? Het interessante is dat je hiervoor dus helemaal geen foto’s hoeft te maken. Je kunt stickers toepassen op elke willekeurige tekstbubbel in iMessage. Kortom, in een gesprek in iMessage druk je op het pictogram met de App Store en druk je wederom op het pictogram met de vier puntjes om de stickerset te kiezen die je wilt gebruiken (naarmate je de stickers gebruikt is het navigeren makkelijker). Vervolgens houd je je muis op een sticker ingedrukt en sleep je deze naar de gewenste plek. Je kunt stickers niet zomaar overal in iMessage slepen, je moet ze wel aan een bubble vastmaken.

Stickers gebruiken met foto’s

Maar hoe zit het dan met de foto’s? Dit werkt dus op precies dezelfde manier, alleen plak je de stickers pas op je foto nadat je de foto hebt verzonden (hetgeen een beetje voelt alsof je moet haasten, want als je een maffe foto maakt voor een sticker, stuur je dus eerst gewoon een maffe foto). Druk in iMessage op het pictogram met de foto en voeg een bestaande foto toe of maak een nieuwe. Verstuur vervolgens de foto en druk op het pictogram van de App Store. Je kunt nu op precies dezelfde manier stickers plaatsen als zojuist beschreven. Terwijl je een sticker sleept, kun je je vingers uit elkaar bewegen om de sticker groter te maken en naar elkaar toe om te verkleinen, draaien om te draaien, enzovoort.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000