Zo kun je het typgeluid uitzetten op je iPhone of iPad

Vind je dat getik tijdens het typen op je iPhone of iPad ook zo vervelend? Of zit je vaak op de trein en wil je anderen er liever niet mee storen? Hier leggen we uit hoe je het typgeluid uit kunt schakelen.

Terwijl je aan het typen bent krijg je bij elke toetsaanslag een geluidje te horen ter bevestiging dat je de toets hebt aangeraakt. Dat kan handig zijn om accuraat te typen, maar als je met andere mensen in een stille omgeving zit of een lang stuk aan het schrijven bent, kan het behoorlijk irritant worden - voor jouzelf en voor anderen. Lees ook: Een toetsenbord toevoegen op de iPhone en iPad.

Geluid uit

Als je het geluid over het algemeen graag wilt horen maar alleen niet wanneer je je in bepaalde situaties bevindt, dan kun je het tijdelijk uitzetten door gewoon het geluid van je apparaat uit te schakelen. Het nadeel is dat je dan ook geen notificatie- en belgeluiden zult horen.

Om het geluid van het toetsenbord van je iPhone of iPad permanent uit te schakelen moet je de Instellingen-app openen, omlaag scrollen en op Geluiden drukken. Hier kun je alle geluiden op je iPad instellen, waaronder de beltoon en notificatiegeluiden. Zet de schakelaar bij Toetsenbordklik op grijs om de optie uit te schakelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten