Zo kun je een verzonden mail terughalen in iOS 16

Zo kun je een verzonden mail terughalen in iOS 16

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 november 2022 - 09:01

Aangepast: 1 december 2022 - 09:35

Justin Doornekamp

Heb je te snel op de verzendknop gedrukt bij het schrijven van een mail op je iPhone? In iOS 16 kun je verzonden mails terughalen, ongeacht of de mail verstuurd is via je Gmail- of Outlook-account. Zo werkt dat.

Het overkomt iedereen weleens: je hebt een fout gemaakt in je mail of hebt een bericht gestuurd naar de verkeerde persoon. Wellicht ben je de bijlage vergeten mee te sturen. Wat de reden ook is: je wilt de verzonden mail zo snel mogelijk weer terughalen.

 

Sinds iOS 16 is dat mogelijk als je een mail hebt verzonden vanaf je iPhone. Het maakt niet uit welke mailprovider je gebruikt, zolang je de mail maar verzonden hebt via de Mail-app van Apple.

Zo werkt dat

Heb je de Mail-app nog niet ingesteld, zorg dan eerst dat je je mailaccount koppelt aan de app. Scrol in de Instellingen-app op je iPhone naar beneden en tik op Mail en daarna op Accounts. Bij Nieuwe account kun je onder meer je Outlook.com- en Gmail-account aan de app hangen.

Nadat je dit hebt gedaan, ga je in de Mail-app naar de inbox van je account en stel je een nieuw bericht op zoals je normaal ook doet, met een ontvanger, onderwerp en eventueel een bijlage. Klaar? Tik rechtsboven op de blauwe verzendknop en je bericht gaat de deur uit. Je wordt dan teruggebracht naar je inbox en onderin het scherm zie je nu de knop Maak verzenden ongedaan.

Je hebt standaard slechts 10 seconden om op deze manier de mail terug te roepen. Vervolgens kun je de teruggeroepen mail opnieuw bewerken en verzenden of tik op Annuleer als je het bericht toch niet wilt verzenden. Je kunt verzonden mails blijven bewerken, zolang je maar binnen die 10 seconden blijft.

De Mail-app geeft je standaard 10 seconden de tijd om je mail terug te roepen.

Zijn die 10 seconden te kort, dan kun je de verzendtijd aanpassen. Dit komt er eigenlijk op neer dat de Mail-app langer de tijd neemt om een bericht daadwerkelijk te versturen. Ga in de Instellingen-app op je iPhone opnieuw naar Mail en kies onder Versturen voor Vertraging voor maak verzenden ongedaan.

Hier heb je de optie om mails met een vertraging van 10, 20 of 30 seconden te versturen. Je kunt ook de vertraging helemaal uitzetten. Mails worden dan direct verstuurd, waardoor je dus nooit de optie hebt om de verzending van berichten ongedaan te maken.

Meer iOS 16-opties

En meer komt er niet kijken bij het terugroepen van mails in iOS 16. Wat kun je nog meer met de laatste versie van het besturingssysteem voor je iPhone? In een ander artikel gaan we daar dieper op in.    

Met de nieuwste iOS-functies aan de slag?

Shop de meest recente iPhone-modellen bij Bol.com.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000