Zo kijk je Virtual Reality-video's op YouTube

© PXimport

Zo kijk je Virtual Reality-video's op YouTube

Geplaatst: 9 november 2015 - 11:56

Aangepast: 14 december 2022 - 15:10

Lub Snoek

Ben je de gelukkige eigenaar van een VR-bril en wil je hier YouTube video's mee kijken? Dankzij de laatste update van de YouTube-app op Android toestellen zijn er twee nieuwe VR-funties beschikbaar op het videoplatform.

Allereerst ondersteunt YouTube nu VR video, een interactieve video waarin je om je heen kunt kijken. Als je een video die VR ondersteunt afspeelt in volledig scherm, verschijnt er een Google Cardboard-logo rechtsonder in de video. Door hierop te drukken wordt de VR-functie gestart en kun je de telefoon in de Google Cardboard plaatsen voor de volledige VR-ervaring.

 

© PXimport

Rechtsonder verschijnt een Cardboard-logo.

Doordat de video is opgenomen met tientallen camera's die ieder een eigen hoek filmen, is het mogelijk om bijvoorbeeld op de top van een ijsberg 360 graden rond te kijken. Voor een overzicht van 360 graden video's met VR-ondersteuning, kan je op

terecht.

 

© PXimport

In de VR-video kun je 360-graden om je heen kijken.

Reguliere video's in VR

Naast het afspelen van VR-video, heeft YouTube ook een theater-functie ingebouwd om standaard video's af te spelen die de VR-functie niet ondersteunen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000