Zelf Animoji’s maken met Memoji

© PXimport

Zelf Animoji’s maken met Memoji

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 juni 2018 - 17:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Martin Gijzemijter Gijzemijter

De iPhone X mag dan niet zo succesvol zijn als Apple had gehoopt, maar dat is blijkbaar geen reden voor het bedrijf om te investeren in functies die alléén voor deze smartphones beschikbaar zijn. Tijdens de WWDC kondigde Apple een aantal nieuwe Animoji’s aan én de mogelijkheid om zelf dergelijke geanimeerde emoji’s te maken: de Memoji.

Met de komst van iOS 12 verschijnen er maar liefst vier nieuwe Animoji’s, te weten een spook, een koala een tijger en een T-Rex. Daarnaast is het straks ook mogelijk om je tong uit te steken, iets dat op dit moment nog niet mogelijk is.

Memoji

Veel interessanter is echter de mogelijkheid om zelf een Animoji te maken, genaamd Memoji. De mate van controle die je hierover krijgt is verrassend groot. Zo kun je een huidskleur kiezen, je hoeveelheid sproeten, een kapsel, haarkleur en de kleur van je ogen. Je kunt daarnaast ook allerlei accessoires toevoegen, zoals een oorbel, een bril, hoedjes, petjes enzovoort.

Stickers en effecten

Het gebruik van de Animoji’s wordt ook uitgebreid. Zo kun je vanaf iOS 12 voor het versturen van een Animoji (of Memoji in dit geval), stickers toevoegen en extra effecten. Stiekem is dit gewoon natuurlijk een kopie van wat Facebook en Snapchat doen, maar dat mag de pret niet drukken. Nu nog iemand vinden die óók een iPhone X heeft, al verwachten we dat de iPhones die eind dit jaar verschijnen, de Animoji’s ook ondersteunen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000