Whited00r brengt multitasking, folders en reminders naar oudere iOS-apparaten

© PXimport

Whited00r brengt multitasking, folders en reminders naar oudere iOS-apparaten

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 januari 2012 - 15:30

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Wouter Hoeffnagel

Whited00r, een community voor iOS- en firmware-modding, heeft een custom firmware uitgebracht voor oudere iOS-apparaten. De custom firmware brengt een aantal features van iOS 5 naar apparaten die maximaal iOS 3.1.3 kunnen draaien.

De custom firmware Whited00r is gebaseerd op iOS 3.1.3 en is geschikt voor apparaten als de iPhone 2G, iPhone 3G en oudere iPod touch-modellen. Door de custom firmware te installeren beschikken de oudere modellen over features als multitasking, folders voor apps, reminders en het opnemen van video. Daarnaast zouden de apparaten ook sneller worden nadat de firmware is geïnstalleerd.

Whited00r heeft een aantal nadelen. Zo heb je vanaf de custom firmware geen toegang tot de App Store. Wel kun je gebruik maken van een oude versie van Cydia, waardoor je apps voor gejailbreakte apparaten kunt installeren. Ook heeft de community achter Whited00r een aantal apps uit de App Store geschikt gemaakt voor de custom firmware.

Het is niet noodzakelijk je iOS-apparaat te jailbreaken voordat je Whited00r kunt installeren. Het installeren van de custom firmware is vrij eenvoudig. De firmware kan je downloaden vanaf de website van Whited00r. Dit IPSW-bestand kan je installeren door in iTunes op 'Herstellen' te klikken terwijl je de alt-toets ingedrukt houdt. Op Windows kies je voor de shift-toets.

Via: TechCrunch

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000