Zo weet jij waar je vrienden zijn

De app Zoek mijn vrienden is handig als je uit bent met een groep vrienden, of als je kinderen hebt, zodat je kunt zien waar iedereen is. Extra handig is de functie waarmee je meldingen kunt krijgen wanneer iemand een locatie bereikt.

Stel, je bent van plan om met een aantal mensen ergens af te spreken, dan is het handig als je een melding kunt krijgen wanneer iemand uit je groep op de afgesproken plek gearriveerd is. Of als je kinderen hebt is het wel zo fijn om een notificatie te krijgen als ze veilig op school op bij hun vriendjes of vriendinnetjes zijn aangekomen. Lees ook: Je locatie delen via iMessage.

© PXimport

Stel eerste de app Zoek mijn vrienden zo in dat je een notificatie krijgt wanneer iemand op een bepaalde plek arriveert. Hiervoor moet je de app openen en eenmalig mensen toevoegen door rechts bovenaan in de app op Voeg toe te drukken.

Om door te kunnen gaan moeten deze personen je verzoek om hun locatie te volgen eerst accepteren. Zodra dat gebeurd is, druk je in de lijst op de naam van de persoon die je wilt volgen om zijn of haar locatie op te zoeken.

© PXimport

Druk bovenaan in het scherm op Meld om berichten voor deze persoon te krijgen. Vervolgens kun je kiezen of je een melding wilt krijgen wanneer de persoon arriveert of vertrekt vanaf de locatie die je daaronder aangeeft. Je kunt hier kiezen tussen de huidige locatie van de persoon, jouw huidige locatie, of een locatie die je opzoekt. Vervolgens moet je de straal aangeven.

Eenmalige notificatie

Als je klaar bent, hoef je alleen maar op Gereed te drukken om je keuzes te bevestigen. De eerstvolgende keer dat de persoon die straal betreedt, krijg je een notificatie. Helaas zijn dergelijke meldingen eenmalig, waardoor je ze niet kunt herhalen. Dus als je telkens wanneer je kind op school aankomt een notificatie wilt ontvangen, moet je de stappen hierboven ook iedere keer herhalen.

Als je in de app op Meer drukt, kun je zelf een melding naar een persoon laten sturen zodra je een bepaalde locatie betreedt of verlaat.

Wil je jouw locatie liever niet delen? Dan moet je de functie handmatig uitschakelen via Ik binnen de Zoek mijn vrienden app, of via Instellingen in iOS onder Privacy / Locatievoorzieningen / Deel mijn locatie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten