Tim Cook: 'Google Glass wordt geen succes'

© PXimport

Tim Cook: 'Google Glass wordt geen succes'

Geplaatst: 29 mei 2013 - 06:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Apple-CEO Tim Cook gelooft niet dat de Glass-bril van Google een groot succes wordt. Dat er een markt is voor draagbare gadgets staat volgens hem echter buiten kijf, waarmee Cook lijkt te wijzen op de aankomende iWatch.

"Glass zal interessant zijn voor bepaalde mensen, maar een groot publiek zal het niet aantrekken", vertelt Cook tijdens de D11-conferentie van AllThingsD. De CEO ziet naar eigen zeggen meer toekomst in eenvoudigere draagbare gadgets, waarbij hij specifiek de horloge-achtige Fuleband van Nike noemt.

"Het is een markt die er klaar voor is om verkend te worden, en er zullen dan ook veel bedrijven mee aan de slag gaan", aldus de topman, die tevens laat weten dat ook Apple deze tak als een mogelijkheid voor groei ziet. "Maar als je mensen ervan wilt overtuigen om dagelijks iets te dragen moet het wel echt een fantastisch apparaat zijn."

iWatch in 2014

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een Apple-horloge. De iWatch, zoals de gadget in de wandelgangen wordt genoemd, zal volgens de laatste geruchten over een 1,5 inch-beeldscherm beschikken en in 2014 op de markt komen. Het apparaat zal kunnen communiceren met de iPhone, waardoor berichten en e-mails op het horloge gelezen kunnen worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000