Supersnelle smartphone met oogstrelende cameraprestaties: Samsung Galaxy S23 Ultra

Supersnelle smartphone met oogstrelende cameraprestaties: Samsung Galaxy S23 Ultra

Geplaatst: 2 maart 2023 - 09:32

Aangepast: 11 maart 2023 - 13:26

Partnerredactie

Bewaar je graag dierbare herinneringen in de beste kwaliteit? Met een smartphone uit de buitencategorie heb je altijd en overal een goed fototoestel op zak. Zo creëert de onlangs verschenen Samsung Galaxy S23 Ultra zowel overdags als ’s avonds weergaloze beelden. Schiet met dit toestel kiekjes van maximaal 200 megapixel en haal objecten zonder pixelverlies dichterbij. Naast sublieme cameraprestaties heeft deze rappe smartphone nog veel meer te bieden.

In samenwerking met Samsung.

De Samsung Galaxy S23 Ultra maakt bij de eerste aanblik al meteen indruk. De stijlvol vormgegeven behuizing bestaat uit metaal en deels gerecycled glas. Die kan wel een stootje hebben. Zodra je deze smartphone aanzet, verschijnt Android 13 op een ruim 6,8inch-amoledscherm van 3088 × 1440 pixels. Dit formaat neem je makkelijk mee, terwijl je onderweg optimaal van scherpe Netflix- en YouTube-streams kunt genieten. Mooi meegenomen is de hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Hierdoor ogen bewegende beelden altijd vloeiend, zoals bij filmpjes en games.

Dag en nacht fotograferen

Een moderne smartphonecamera doet tegenwoordig niet meer onder voor een regulier fototoestel. Sterker nog, de vijf aanwezige camera’s op de Galaxy S23 Ultra bieden gezamenlijk meer opties dan de meeste klassieke toestellen. Wat denk je bijvoorbeeld van een duizelingwekkende cameraresolutie van 200 megapixel? Daarmee creëer je ongekend scherpe foto’s die je desgewenst levensgroot laat afdrukken.

Een ander speerpunt is de ondersteuning voor 10× optische zoom. Gebruik deze telelens om objecten zonder beeldverlies dichterbij te halen. Kom je tijdens een ontspannen boswandeling pakweg een ree, vos, zwijn of wolf tegen, dan leg je dit wilde dier met de zoomfunctie eenvoudig op de gevoelige plaat.

Verder verdient de zogeheten Nightography-functie speciale aandacht. Maak hiermee in omgevingen met weinig licht kwalitatieve foto’s en video’s. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas tijdens concerten en vuurwerkshows. Zelfs bij tegenlicht zien de kiekjes er nog goed uit. Kortom, met dit nieuwe vlaggenschip van Samsung vereeuwig je elke gebeurtenis in de beste kwaliteit.

Samsung Galaxy S23

© Samsung

Flexibele gegevensopslag

Wie de mogelijkheden van de Galaxy S23 Ultra optimaal benut, maakt om de haverklap 200megapixel-foto’s en 8K-video’s. Dat vergt behoorlijk wat ruimte op het toestel. Gelukkig bevat het uitgebreidste model 1 TB opslagcapaciteit. Daar kun je dus een heleboel beelden op kwijt. Ben je op het gebied van fotografie en film iets minder fanatiek? Deze smartphone is als alternatief ook met 256 GB of 512 GB opslagruimte te koop. Bedenk goed welk model je van de Galaxy S23 Ultra kiest, want het is naderhand niet mogelijk om de opslagcapaciteit te verruimen.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Mobiele krachtpatser

Veel gebruikers stellen op rekengebied steeds hogere eisen aan hun smartphone. Een belangrijke reden hiervoor is dat de Play Store inmiddels veel zware 3D-games telt. Daarnaast zijn er ook allerlei geavanceerde bewerkingstools voor foto’s, video’s en animaties in Googles applicatiewinkel te vinden. De aanwezige rekenkracht bepaalt in hoeverre de smartphone zulke complexe processen soepel verwerkt.

Met de Galaxy S23 Ultra weet je zeker dat alles gesmeerd loopt. Vanwege de kersverse Qualcomm Snapdragon 8 Gen2-processor draaien zelfs de zwaarste Android-apps als een tierelier. Deze chipset bevat acht rekenkernen met een maximale klokfrequentie van 3,36 GHz. Dat is voor mobiele begrippen indrukwekkend. Afhankelijk van het gekozen model bevat het mobiele systeem daarnaast 8 GB óf 12 GB werkgeheugen. Open daarmee gerust meerdere veeleisende apps tegelijkertijd. Je hebt vervolgens nergens last van vertraging.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Op elk moment doorwerken

Als je een smartphone veelvuldig voor werk of studie op wisselende locaties gebruikt, heeft een lange accuduur veel meerwaarde. Bij de Galaxy S23 Ultra zit dat wel goed. Onder de motorkap bevindt zich namelijk een accu van 5000 mAh. Zelfs bij intensief gebruik houdt de smartphone het moeiteloos minimaal een dag vol. Zo is de batterij goed voor een onafgebroken videoduur van 26 uur. Werk na een lange dag op kantoor op de terugweg in de trein gerust nog even door. Is de accu toch onverhoopt leeg? Dankzij een maximaal oplaadvermogen van 45 watt laad je de smartphone pijlsnel weer op.

Wellicht maak je voor werk, studie of privézaken graag aantekeningen. Schuif dan de bijgesloten S Pen uit de behuizing. Deze handige stylus is bijvoorbeeld ideaal voor het snel neerpennen van lijstjes of creatieve schetsen. Je hebt met dit gereedschap altijd een notitieboekje op zak. Na afloop berg je de S Pen weer discreet op. De onderzijde van het toestel bevat hiervoor een speciale opening.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Ontdek nu de Samsung Galaxy S23 Ultra!

Of één van de andere Samsung Galaxy S23 modellen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten