Review: Toshiba Encore 2 WT10-A-103

© CIDimport

Review: Toshiba Encore 2 WT10-A-103

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 december 2014 - 09:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:47

Redactie

Een complete computer met een gewicht van nog geen kilo? Dat is precies wat de Toshiba Encore 2 WT10-A-103 biedt. Het is een tablet met Windows die als echt totaalpakket geleverd wordt, waardoor u direct aan de slag kunt.

Waarvoor?

Waar gaat u de tablet voor gebruiken? Dat is een belangrijke vraag om te beantwoorden om tot de juiste keuze te komen. Als u een licht product zoekt dat én lang op een accu meegaat, én waarmee u ook goed kunt werken, dan is deze tablet een interessante keuze. Want door de combinatie van een 25 cm groot scherm en een handig toetsenbord dat gecombineerd wordt met een omslag is het een lichte en complete oplossing om overal te kunnen werken.

Lees ook: Tablet-verkoop staat bijna stil

Vouwen

De omslag kan zó gevouwen worden dat het dienst doet als een steun voor de tablet. Zo kunt u deze combinatie eenvoudig op tafel gebruiken. Op schoot is deze combinatie minder comfortabel, omdat het achterdeel vrij ver uitsteekt. Naast de tablet, omslag en toetsenbord vindt u er ook één jaar Microsoft Office Personal bij. Via deze dienst kunt u de Office-software van Microsoft gebruiken op de tablet en nog een andere computer. 

7 uur werken

De tablet is behoorlijk vlot als we hem vergelijken met een gewone laptop. Dat komt omdat deze tablet niet zoals een gewone laptop met een harde schijf werkt, maar met flashgeheugen. Helaas is er slechts 32 GB ingebouwd, waarvan de helft wordt opgeslokt door Windows, maar uitbreiden is gelukkig eenvoudig via het micro-sd-slot. De processor is een efficiënte, maar niet bijster snelle Intel Atom quad-core processor, die er wel voor zorgt dat de werktijd op de accu heel goed is. Bij rustig werken houdt hij het zo’n 7 uur vol op één acculading.

Conclusie

Compleet pakket: tablet, keyboard, omslag en Office. U kunt direct aan de slag.

Pluspunten:

Vlot, lange werktijd op de accu.

Minpunten:

Het keyboard werkt niet lekker op schoot.

Adviesprijs: €359,–

Voor meer informatie: www.toshiba.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000