Rechtermuisklik instellen op een Mac

© PXimport

Rechtermuisklik instellen op een Mac

Geplaatst: 6 november 2013 - 09:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie

In Mac OS X, het besturingssysteem van Apple voor de Mac, wordt een rechtermuisklik als een linkermuisklik verwerkt. Is dat onhandig voor je, dan kun je dit eenvoudig aanpassen met onderstaande How To.

Een Apple-muis heeft van oudsher maar één knop. Sommige versies van de Magic Mouse (Apple's prijzige variant van een "normale" muis) hadden nog wel een fysiek scrolwieltje.

© PXimport

Hang je een muis van een ander merk dan Apple aan een Mac of Macbook, dan is het handig om de instelling voor links- en rechtsklikken te wijzigen. Eén manier om dit te doen, is door tijdens het klikken de CTRL-toets ingedrukt te houden. Een linker- of rechterklik wordt dan als een rechtermuisklik verwerkt. Dat is misschien niet altijd even handig.

Een tweede optie is het permanent aanpassen van het klikgedrag, dit door het wijzigen van de muis-instelling. Ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren en klik op "muis".

© PXimport

Vervolgens kun je de instellingen gaan aanpassen; de snelheid, de scrolrichting, de snelheid van dubbelklikken, je kunt het allemaal aanpassen in dit menu. Als je bij "Primaire muisknop" wisselt tussen Links en Rechts, dan merk je dat de klikfunctie direct wijzigt. Op deze manier kan je er dus voor zorgen dat de muis zich op de Mac precies zo gedraagt als jij wilt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000