Reader-weergave in Safari: makkelijk teksten lezen op iPhone

De mobiele browser Safari voor iPhone en iPad biedt een manier om websites makkelijker te lezen: de Reader-weergave. En zo gebruik je het.

Veel websites passen de indeling van de pagina en het lettertype aan als ze worden getoond op een smartphone. De functie Reader-weergave gaat nog een stapje verder en toont de pagina zo kaal mogelijk om de leesbaarheid te vergroten.

Overzichtelijk

In de Reader-weergave in Safari worden de kop, tekst en afbeeldingen overzichtelijk getoond om de tekst zo makkelijk mogelijk tot je te nemen. De tekstgrootte is snel aan te passen met een duidelijke knop.

© PXimport

Reader-weergave sorteert tekst en beeld van een website op een overzichtelijke manier.

Als een website geschikt is voor Reader-weergave, wordt dat vermeld in de adresbalk. Niet alle websites zijn hiervoor geschikt. Tik op de vier zwarte lijntjes aan de linkerkant van de adresbalk om de pagina meteen in het nieuwe overzichtelijke formaat te bekijken. Tik je nog een keer op dit pictogram, dan komt de oorspronkelijke opmaak weer tevoorschijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000