Mini review: Samsung Galaxy Tab S4

© CIDimport

Mini review: Samsung Galaxy Tab S4

Geplaatst: 13 oktober 2018 - 06:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:17

Randolf Bouwma

Android-tablets als laptopvervanger? De meeste fabrikanten hebben die hoop inmiddels opgegeven. Samsung zet echter door met de Samsung Galaxy Tab S4, waarmee men zich juist richt op zakelijk gebruik.

Op de bouw is in ieder geval niets aan te merken. Een fysieke homeknop is achterwege gelaten voor dunnere schermranden rond een prachtig amoled-display van 10,5 inch (26,7 centimeter) groot, met een kraakheldere resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit is echt een luxe product en dat uit zich ook in de prijs. Het apparaat is dubbel zo duur als de vergelijkbare Huawei MediaPad M5 en voor het geld kunt u ook een prima laptop kopen. Is het een goed alternatief?

Pennen en kabels

De Galaxy Tab S4 wordt geleverd met een verbeterde S-Pen, die nog steeds gebruikt kan worden voor het snel openen van favoriete apps of het maken van aantekeningen. Aardig is dat dit ook werkt als het scherm uit staat. Wilt u snel iets neerpennen, dan hoeft u niet eerst de notitie-app op te zoeken. Daar houdt het met de extra productiviteit wel zo'n beetje op. Wilt u de tablet echt voor werk gebruiken, dan is de dure keyboard cover (149,99 euro) sowieso een must. Om daarna gebruik te maken van de Dex-modus op een extern beeldscherm, is nog een DeX-kabel nodig van zo'n 35 euro - plus eventueel een bluetooth-muis. De tablet volledig ombouwen tot werk-pc loopt dus snel in de papieren.

Android als Windows

De DeX-modus werkt wel heel eenvoudig. Via de usb-c-naar-hdmi-kabel verandert het scherm van de Tab S4 in een groot aanrakingsgevoelig vlak, terwijl Android op het beeldscherm een Windows-achtige omgeving aanneemt. Op die manier werkt multitasken een stuk beter. Apps kunnen namelijk naast elkaar draaien in losse vensters. Zodra er getypt kan worden in bijvoorbeeld de browser of in een Word-document, springt er op de tablet een digitaal toetsenbord tevoorschijn. Dat werkt alleen lang niet zo vlot als fysieke toetsen. Al met al is met DeX heel aardig te werken, maar het blijft toch wel een hoop gedoe en veel extra kosten voor wat een laptop in feite beter kan. Zeker als we alle kosten bij elkaar optellen.

6,0

Ons oordeel

Samsung Galaxy Tab S4

Pluspunten

Bouw

Scherm

Specificaties

Minpunten

Prijs

Dure accessoires

Conclusie

**Prijs** Vanaf € 649,- **Kleuren** Zwart, grijs **Website** [www.samsung.com](https://www.samsung.com/nl/tablets/galaxy-tab-s4-t830)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten