Het aac-formaat is vooral populair op iPods en in iTunes. De rest van de wereld gebruikt nog steeds mp3, maar gelukkig zijn bestandsconversies simpel uit te voeren. In iTunes kunt u op een mp3 klikken met de rechtermuisknop en dan kiezen voor het maken van een aac-versie. Van aac naar mp3 converteren gaat eenvoudig met M4A to MP3 Converter.

Download dit programma en installeer het. Let op tijdens de installatie bij het scherm van de Ask toolbar. Die hebt u niet nodig en haal daarom alle vinkjes weg. Echt doen, want anders worden zelfs uw homepage en standaard zoekmachine aangepast. Start het programma aansluitend en klik op Add Files. Blader dan naar de map met aac-bestanden. In tegenstelling tot mp3 is deze bestandsextensie niet de naam van het formaat. Het gaat om m4a-bestanden. Laad deze. Onderin het scherm kunt u aangeven in welke map de mp3- of wav-versies moeten worden geplaatst. Tot slot kiest u nog het gewenste output-formaat. Onder de knop Setup kunt u eventueel de bitrate aanpassen, maar houd er rekening mee dat het geen zin heeft om deze hoger te maken dan het origineel. Bij conversies gaat de kwaliteit eerder achteruit dan vooruit. Met een klik op de Convert-knop zet u de omzetting in werking.

© PXimport

M4A to MP3 Converter maakt mp3-bestanden van het iTunes/iPod-formaat.

© PXimport

M4A to MP3 Converter 6.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 4,8 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000