Leica maakt opzetlens voor smartphone

© PXimport

Leica maakt opzetlens voor smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 november 2022 - 09:30

Redactie

Een nieuw concept van cameramerk Leica is een volwaardige lens die je op je camera plaatst. Met zo’n volwaardige lens wordt de fotokwaliteit van je smartphone naar een hoger niveau getild. Zo ziet de Leica smartphonelens er uit.

Smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met waanzinnige camera’s, maar het is vooral de rekenkracht en software die de camera’s zo goed maken. De grote uitdaging zit hem namelijk in de beperkte fysieke ruimte die een smartphone-cameralens heeft. Een grotere lens kan bijvoorbeeld meer licht binnenlaten en beter diepte zien. Een concept-cameralens van Leica oogt als een reguliere opzet-cameralens voor een systeemcamera. Maar door de lens te koppelen aan een smartphone in plaats van een camerabody, worden twee werelden gecombineerd.

Natuurlijk kun je de Leicalens dan niet zomaar laten zitten, aangezien je smartphone dan niet meer weg te steken valt in je broekzak of handtas. Zo’n lens is echter kleiner van formaat, waardoor hij makkelijk mee te nemen is en je hebt meteen je foto’s beschikbaar op je smartphone.

Leica voor smartphones

Het merk Leica is verbonden met smartphones. Naast dit cameralens-concept is het merk jarenlang betrokken geweest met de ontwikkeling van Huawei-smartphonecamera’s. Deze camera’s, zoals op de Huawei P30 Pro, maakte diepe indruk. Onlangs is Leica een samenwerking met Xiaomi gestart.

Overigens is Leica niet de eerste fabrikant met een opzetlens voor de smartphone. Ook Sony probeerde dit. Hoewel het concept interessant bleek, was de lens lastig te bevestigen en de verbinding tussen lens en smartphone was instabiel.

Hoe de Leica-opzetlens in praktijk werkt en oogt is te zien in onze YouTube Short-video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000