Krassen op je scherm? Dit kun je doen

© PXimport

Krassen op je scherm? Dit kun je doen

Geplaatst: 29 april 2022 - 07:14

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Justin Doornekamp

Een hoesje om je telefoon of tablet is een goede manier om krassen op het scherm te beperken, maar soms ontkom je er niet aan dat er toch een klein krasje verschijnt. Wat doe je dan? Wij geven 5 tips om krassen op het scherm te verminderen.

1. Warm zeepwater

Voordat je een van de volgende tips uitprobeert, is het verstandig om eerst enkele basisstappen te zetten. Gebruik bijvoorbeeld een zachte, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje, om het scherm schoon te vegen. Werkt dit niet om een krasje weg te krijgen, dan kun je de doek een beetje natmaken met warm zeepwater. Vervolgens wrijf je met het doekje over het scherm. Dit is een tip die bijvoorbeeld Apple geeft bij krassen op het scherm. Zorg uiteraard dat er geen vocht binnendringt in de behuizing van je smartphone of tablet. 

2. Wondergum

“Ziet eruit als een spons, reinigt op magische wijze”, als we het etiket van de Wondergum mogen geloven. Verwacht echter geen wonderen van het gummetje, maar kleine krassen kun je er wel degelijk mee wegwerken. Gum zachtjes over het scherm en je ziet direct resultaat. Je kunt overigens eerst ook een normaal, rubberen gummetje proberen, voordat je een wondergummetje aanschaft. Het wondergummetje koop je in de supermarkt of online, bijvoorbeeld bij Bol.com

Krassen op je scherm? Dit kun je doen-18708304

© PXimport

3. Tandpasta

Met tandpasta kun je niet alleen je tanden schoonmaken, maar ook je scherm. Let op: gebruik wel een witte tandpasta, het liefst waar zuiveringszout in zit, maar in geen geval een geltandpasta. Ook werkt deze tip het beste als je een screenprotector op je telefoon hebt zitten.

Knijp een klodder tandpasta ter grootte van je pink op een microvezeldoekje en wrijf een halve minuut lang met cirkelbewegingen over de plek. Herhaal dit als de kras daarna nog steeds niet weg is.  

4. Bak- of babypoeder

In plaats van tandpasta, kun je ook een mengsel van bak- of babypoeder gebruiken. Meng 2/3 bak- of babypoeder met 1/3 water. Roer het om tot je een dikke pasta krijgt en doe daarna een kleine klodder op een schone, droge doek. Wrijf opnieuw over de plek en verwijder daarna met een licht vochtige doek de restjes van het scherm. 

Krassen op je scherm? Dit kun je doen-18708306

© PXimport

5. Waxproducten

Waxproducten, denk aan Turtle Wax, of andere (plantaardige) oliën zijn eveneens een goede manier om krassen op je scherm weg te werken. Bij deze tip moeten we echter direct een stevige waarschuwing plaatsen: gebruik geen oliën als je touchscreen een oleophobic coating heeft. Doe je dit wel, dan heeft een waxproduct juist een averechts effect en maak je de krassen op je scherm alleen maar erger. Sinds de iPhone 7 hebben alle telefoons van Apple zo’n vetafstotende coating, dus de schermen van deze smartphones zijn niet bestand tegen waxproducten.     

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000