KORT: 'Surface Pro uitverkocht door beperkte oplage'

© CIDimport

KORT: 'Surface Pro uitverkocht door beperkte oplage'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 februari 2013 - 08:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

In het kort: De Surface Pro is uitverkocht, negatief advies omtrent iOS 6.1 en Australië eist uitleg van Apple, Microsoft en Adobe.

'Uitverkoop Surface Pro vooraf gepland'

Microsofts Surface Pro is binnen één dag uitverkocht bij veel Amerikaanse winkels. Maar dit is volgens veel klanten simpelweg het gevolg van de vooraf geplande beperkte oplage van Microsoft, schrijft Business Insider. Retailers zoals Best Buy en Staples blijken volgens hen slechts enkele apparaten ontvangen te hebben en moesten zodoende veel klanten in de winkel teleurstellen. Ook op het Surface-blog regent het klachten.

Microsoft verontschuldigt zich voor de gang van zaken. “We zijn verheugd met de reacties op de Pro. Sommigen hebben moeite met het verkrijgen ervan. Sorry dat jullie moeten wachten. We werken er hard aan jullie allemaal zo snel mogelijk een Pro te bezorgen", twittert Microsofts hoofd van het Surface-team Panos Panay.

Vodafone raadt iOS 6.1 af

Vodafone raadt iPhone 4S-eigenaren in Groot-Brittannië af om de update naar iOS 6 uit te voeren. De laatste update van het Apple mobiele besturingssysteem zou namelijk problemen veroorzaken met de 3G-verbinding.

Veel Vodafone-klanten hebben inmiddels geklaagd bij het bedrijf. De operator stuurt daarom zelfs actief sms-berichten naar klanten over de kwestie, schrijft Wired. Apple heeft nog niet gereageerd op de mogelijke problemen. Update iOS 6.1 is eind januari uitgebracht.

Apple, Microsoft, Adobe op het matje

Australië daagt Apple, Microsoft en Adobe om uitleg te geven aan het parlement. Aanleiding zijn de hoge prijzen voor de producten van de drie techbedrijven. De Australische autoriteiten willen weten waarom de producten relatief zo duur zijn in vergelijking met de Verenigde Staten. Dat terwijl de Australische dollar momenteel sterk staat ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De drie bedrijven zijn eerder op het matje geroepen maar hebben tot dusver altijd geweigerd om te verschijnen voor een speciaal opgericht comité. Daar kunnen uiteindelijk sancties op komen te staan, aldus persbureau Reuters.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000