KORT: Dader diefstal iPad mini's te nieuwsgierig en gepakt

KORT: Dader diefstal iPad mini's te nieuwsgierig en gepakt

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 november 2012 - 09:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Redactie

In het kort: Een van de daders van de diefstal van 3600 iPad Mini's is alweer gepakt. Verder koopt Cisco een cloudnetwerkbedrijf en wint het Nederlandse Poikos een IBM-prijs.

De politie heeft een man gearresteerd die waarschijnlijk degene is die voor bijna 2 miljoen aan iPad Mini's heeft gestolen op JFK Airport in New York, vorige week. De man is een werknemer van het vliegveld en was in de aanloop van de ontvreemding van 3600 iPads iets te enthousiast geweest in zijn voorbereidingen. Hij vroeg collega's te veel details over het transport van de minitablets en waar hij een vorkhefttruck kon vinden.

De man stond volgens de FBI tijdens de daadwerkelijke roof op de uitkijk terwijl twee van zijn kompanen de pallets inlaadden in de truck. Drie andere pallets bleven staan doordat de dieven werden gestoord en er fluks vandoor gingen. De FBI is op zoek naar de truck maar het is volgens Cnet onduidelijk of die al is gevonden.

Cisco koopt voor 1,2 miljard een cloudbedrijf

Cisco geeft 1,2 miljard dollar uit aan de aanbieder van cloudcomputing, Meraki. Dat bedrijf, nog geen tien jaar oud, levert switches, beveiligingsapparatuur en WiFi-hardware die te beheren zijn via een webgebaseerde interface. Volgens CEO Sanjit Biswas van Meraki sloeg Cisco snel toe voordat Meraki zijn aandelen zou aanbieden via een beursgang, schrijft The Register.

Biswas zegt verder dat Cisco heeft beloofd dat Meraki zijn bestaande productenschema mag continueren en dat het de bedoeling is dat de cloudtechnologie wordt toegevoegd aan Cisco-producten.

Nederlandse startup wint IBM-prijs

Het Nederlandse bedrijf Poikos heeft de IBM Smartcamp gewonnen, een competitie voor Europese innovatie. Poikos ontwikkelt FlixFit, software waarmee een 3D-scan van het menselijk lichaam kan worden gemaakt met een smartphone. Toepassingen zijn onder meer het online kunnen passen van kleding, en vanzelfsprekend in relatie met medische applicaties.

De Nederlanders moesten in Berlijn de eerste plaats delen met het Franse CaptainDash. Poikos gaat nu op voor de wereldtitel tijdens het IBM SmartCamp in New York op 5 februari.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000