KORT: Apple verliest rechtszaak van iFone in Mexico

© CIDimport

KORT: Apple verliest rechtszaak van iFone in Mexico

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 november 2012 - 10:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

In het kort: Apple mag de naam iPhone niet meer gebruiken in Mexico, nieuwe malware ontdekt in alle recente Android-versies en Skype dat illegaal gegevens verstrekt.

Apple verliest recht op naam iPhone in Mexico

Het Mexicaans bedrijf iFone heeft een rechtszaak van Apple gewonnen rond de naamsvoering van 'iPhone' in Mexico. Apple introduceerde de iPhone al in 2007 in Mexico maar vier jaar eerder zou iFone de naam al hebben geregistreerd. Het bedrijf klaagde Apple daarom in 2009 aan, omdat zijn meenden dat er sprake was van spraakverwarring.

De rechter is het daar twee jaar en meerder rechtszaken verder mee eens. Volgens advocaat Eduardo Gallástegui van iFone beraamt het bedrijf zich ook over de vervolgstap van een schadeclaim. Daarbij zou het mikken op 40 procent van de inkomsten van iPhone-verkopen in Mexico, schrijft The Register.

Lek in Android maakt sms-phishing mogelijk

Onderzoekers van de universiteit van North Carolina beweren een nieuw lek te hebben gevonden in Android waardoor gebruikers sms'jes kunnen ontvangen waarvan lijkt dat deze van een vertrouwd nummer komen schrijft The Next Web. De phishing-malware vraagt vervolgens om rekeningnummers en wachtwoorden. Het lek zou voorkomen in alle recente versies van Android. De onderzoekers melden verder geen details omdat ze Google eerste de kans geven het lek te dichten.

'Skype verstrekt illegaal persoonsgegevens 16-jarige'

Uit het dossier van het strafrechtelijke onderzoek naar de aanvallen op diverse financiële instellingen in 2010 blijkt dat VoIP-aanbieder Skype op illegale wijze persoonsgegevens van een 16-jarige heeft verstrekt aan een niet nader genoemd bedrijf. Dat schrijft Nu.nl, dat claimt het dossier te hebben ingezien.

Het onderzoek met de codenaam Talang richtte zich op twee personen die mogelijk een rol hebben gespeeld in de aanvallen op de websites van Mastercard, VISA en PayPal. Skype speelde vrijwillig en zonder geldige vordering van de politie de persoonsgegevens van de 16-jarige door. Het bedrijf onderzoekt waarom de gegevens zijn verstrekt, aangezien dit tegen het beleid indruist.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000