Is dit de iPad-killer van Microsoft?

Microsoft lanceert ‘binnen een maand’ een nieuwe tablet-pc die moet concurreren met de iPad. Het apparaat lijkt een combinatie van de Zune, Microsoft’s mediaspeler, en een e-book. Wordt dit de iPad-killer?

Volgens anonieme bronnen binnen Microsoft gaat het hier niet om de zogenaamde Courier, waarover al eerder berichten in de media zijn verschenen, maar om een ‘tussenoplossing’ die de periode tussen de lancering van de iPad en de Courier moet overbruggen.

© PXimport

De nieuwe Microsoft-tablet zou iets kleiner zijn dan Apple’s iPad, maar vooral veel lichter en zuiniger, met name dankzij het gebruik van gekleurde eInk. Verdere specificaties zijn nog onbekend, anders dan dat volgens onze bronnen binnen Microsoft het systeem ‘in ieder geval Silverlight en zeker ook Flash’ zal ondersteunen.

© PXimport

Er gaan al langere tijd geruchten dat Microsoft in het geheim werkt aan een eigen variant op de tablet-pc, maar projectleider J. Allard ziet volgens een uitgelekte interne memo ‘geen reden langer te wachten dan strikt noodzakelijk’. Microsoft’s Entertainment and Devices Division staat naar het schijnt onder grote druk van het Microsoft management om op korte termijn met ‘een’ antwoord te komen op Apple’s iPad.

Naar verwachting zal Microsoft de nieuwe tablet na het Paasweekend officieel aankondigen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000