iPhone telefoontjes beantwoorden met je Mac

© PXimport

iPhone telefoontjes beantwoorden met je Mac

Geplaatst: 4 december 2014 - 09:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Redactie ID.nl

Als je iemand bent die zijn iPhone altijd in een zak of tas laat zitten, zal je het fijn vinden dat je een inkomend gesprek met je Mac kunt beantwoorden. Je kunt ook telefoontjes plegen vanaf je Mac - voor de andere persoon ziet het er gewoon uit alsof het van je iPhone afkomt.

Om dit te laten werken moet je zowel je Mac als je iPhone configureren. Op de iPhone, ga naar Settings > FaceTime en schakel de iPhone Cellular Calls optie in. Zoals de optie weergeeft, kun je hiermee oproepen versturen en beantwoorden op apparaten die ingelogd zijn op je iCloud account wanneer ze in de buurt zijn en op wifi zitten. Op je Mac die Yosemite draait, open je de instellingen van de FaceTime app en schakel je de iPhone Cellular Calls optie in.

Wanneer je een oproep ontvangt, wordt deze van je iPhone naar je Mac doorgestuurd. Je kunt nog altijd de oproep op je iPhone beantwoorden als je dat wilt, maar als je hem laat overgaan verschijnt er een notificatie op je Mac (met zijn eigen ringtone) waarmee je de oproep kunt beantwoorden of weigeren. Als je de oproep beantwoordt kun je het gesprek voeren via de microfoon en speakers van de Mac.

 

© PXimport

Telefoontjes plegen vanaf Mac

Je kunt ook vanaf je Mac telefoontjes plegen. Om dat te doen, open FaceTime; selecteer het tabblad Audio; en voer een naam, e-mailadres, of telefoonnummer in van een contactpersoon die je wilt bellen. Zolang ze een telefoonnummer aan hun naam gekoppeld hebben, zul je een klein telefoonicoontje naast hun naam zien staan. Klik erop en je zult allerlei opties zien staan - Call Using iPhone is daar een van, gevolgd door de telefoonnummers van die persoon.

 

© PXimport

SMS-berichten zullen ook van je iPhone naar de Messages app op je Mac doorgestuurd worden. Wanneer je met je Mac antwoordt zullen ze terug naar SMS worden geconverteerd en naar de bedoelde ontvanger gestuurd worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten