© PXimport

iPhone-apps voor kinderen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 mei 2012 - 12:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

Voor de iPhone zijn inmiddels honderdduizenden apps beschikbaar. In dit artikel geven wij een overzicht van alle games voor kinderen die de moeite waard zijn. Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met een nieuwe app. Houd dit artikel dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste games voor kinderen.

Zoek je andere iPhone-apps? Bekijk dan eens de volgende artikelen:

[list type="bullets"]Gratis iPhone apps

Leuke iPhone games

Beste iPhone apps: productiviteit

Beste iPhone apps: muziek[/list]

Ben je op zoek naar meer apps voor de iPhone? Kijk dan verder op AppFish.

De iPhone 5 wordt volgens geruchten op dit moment door Apple ontwikkeld. Kijk hier om het laatste nieuws over de iPhone 5 te lezen.

Dit artikel is op 10 mei 2012 geüpdatet met een nieuwe app. Deze app vind je bovenaan in dit artikel.

5. Itsy Bitsy Spider

Itsy Bitsy Spider is op zich een kleurrijke, interactieve, muziekvideo voor een klassiek Engelstalig kinderliedje. Gelukkig speelt taal bijna geen rol in de app: je krijgt vier pagina's met tafereeltjes, waar je op simpele wijze doorheen kan navigeren door op een spinnetje te tikken. Naast de protagonist (het spinnetje), is er ook een vlieg die de speler allerlei wetenswaardigheden over de natuur bijbrengt (bijvoorbeeld hoeveel kleuren er in een regenboog zitten). Vier pagina's interactieve taferelen klinkt misschien als een beperkte hoeveelheid, maar de interactieve objecten waarop geklikt kan worden zijn quasi eindeloos. Zo kan de speler de noten tellen die een eekhoorn terugbrengt, muzikale eitjes vinden in een schattenjacht, in plassen springen.. Bovendien verloopt het spel cyclisch, waardoor het kind na het laatste plaatje terug het eerste plaatje te zien krijgt - en zo kan ontdekken welke interactieve objecten het bij een vorige passage gemist heeft. Ook is het leuk dat je niet alleen naar het voorgezongen "Itsy bitsy spider"-liedje kan luisteren, maar dat je ook je eigen tekst of liedje kan inzingen. Volgens diverse reviews is dit spel een spel dat helemaal "inspeelt op de belevingswereld van kleuters". "Itsy bitsy spider" heeft dan ook al talrijke prijzen in de wacht gesleept. Richtleeftijd: twee- tot vierjarigen.

© PXimport

Review Score: 4

Grootte: 9,9 MB

Platform: iPhone, iPod Touch & iPad. Vereist iOS 3.0 of recentere versies.

Prijs: 1,59 €

4. Koe Doet Boe

Voor de allerkleinsten (2-5 jaar) is 'Koe Doet Boe' zeker een aanrader. Deze compleet Nederlandstalige app fungeert als een heus kinderboek, waarmee uw koter twintig verschillende dieren en de daarbijhorende geluiden kan leren herkennen. Er zijn twee verschillende spelmodi: in de meest simpele stand moet je eenvoudigweg naar de geluiden bij plaatjes luisteren, in een volgende stand is het de bedoeling om het juiste dier bij het geluid te zoeken. Ideaal voor kinderen die hun eerste woordjes leren en spelenderwijs de wereld om zich heen verkennen.

© PXimport

Review Score: 4

Grootte: 3,9 MB

Platform: iPhone, iPod Touch & iPad. Vereist iOS 3.1.2 of recenter.

Prijs: €0,79

3. Tap The Frog

Met meer dan 7 miljoen dowloads is "Tap the frog", de draagbare versie van flash-game "Click the frog" een bestseller voor de allerkleinsten. Bedoeling van het spel is simpelweg zoveel mogelijk op de kikker te drukken.

Er zit geen echte verhaallijn in het spel, maar het spel bevat wel zestien minigames waarbij het opzet vooral bestaat uit het zo snel mogelijk op het scherm drukken. Iedere minigame beslaat pakweg dertig seconden, maar hoewel het opzet bij ieder spelletje hetzelfde is, zijn de makers er toch in geslaagd de spelletjes niet te veel op elkaar te laten lijken. Zo moet je in het ene spel de kikkers in een bepaalde volgorde aantikken, het andere spel vraagt om zoveel mogelijk kikkers aan te tikken binnen een tijdslimiet, en nog een derde spel vraagt om een auto aan te tikken opdat die zich richting finishlijn zou bewegen.

Bovendien is er een zekere moeilijkheidsgraad verbonden aan het behalen van het maximum van de punten (vijf sterren) in iedere minigame: het vereist aardig wat coördinatie en vingervlugheid een level uit te spelen. Anderzijds is er vanaf het moment dat een level uitgespeeld is niet echt een reden om aan dit level te herbeginnen.

© PXimport

Review Score: 4

Grootte: 12.7 MB

Platform: iPhone, iPod Touch & iPad. Vereist iOS 3.0 of recentere versies.

Prijs: gratis

2. Lego Instructions

Legoconstructies volgen meestal een vast ritueel. Op pakjesavond ontvangt een dolgelukkig kind een doos met daarin vele legoblokjes en instructies erbij. Eenmaal de constructie voltooid is, blijven er twee mogelijkheden over: ofwel staat het bouwwerk maanden te prijken in de woonkamer, ofwel wordt de constructie afgebroken. De afzonderlijke deeltjes belanden uiteindelijk meestal in een grote doos met alle andere afgedankte legoblokjes.

Na jaren dit ritueel gevolgd te hebben, heb je al gauw vele duizenden legoblokjes in een doos. Legofans hebben nu een app gemaakt waarin ongeveer 150 mogelijke constructies stap voor stap uitgelegd worden. Deze bouwwerken worden gemaakt met de meest gebruikte lego-blokjes. Er is dus een grote kans dat je alle blokjes terugvindt in je legodoos. De constructies gaan van een gemakkelijke auto naar heuse zeppelins met een 27-stappenplan in echte logo-instructie-stijl.

Wel moeten we opmerken dat Lego instructions geen echte app is van de Deense speelgoedfabrikant Lego. Vandaar dat je af en toe wel eens een advertentie ziet verschijnen tijdens het knutselen.

© PXimport

Review score: 3+

Grootte: 5.5 MB

Platform: iPhone, iPod Touch & iPad. Vereist iOS 3.2 of recentere versies.

Prijs: gratis

1. Smurfs' Village

De Smurfen zijn weer helemaal in. Dat bewijst ook de gratis Smurfen-app die een zeer hoge gebruikerswaardering geniet in de App Store. Het spel is eigenlijk een soort smurfenvariant op het fel gehypete Farmville op Facebook. Het is de bedoeling een volledig eigen smurfendorp uit te bouwen. Hierin kan je je eigen creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Hoe meer en beter je voor je tuintje zorgt, hoe meer munten je krijgt waarmee je weer kan gaan uitbreiden. Je geraakt in een volgend level wanneer je genoeg punten haalt door je tuin steeds meer uit te breiden. Vanaf level 20 kan je zelfs een eigen eiland aanleggen.

Ondanks de vele mogelijkheden en uitgebreide functies, zijn er veel negatieve recensies te vinden op fora die het spel ten zeerste afraden. Om meer functionaliteit aan te kunnen bieden, kan je namelijk extra smurfbessen kopen met echt geld. Met deze 'smurfberries' gaan je smurfen harder werken, waardoor je sneller verder geraakt in het spel. Zeer aantrekkelijk dus. Deze extra 'smurfberries' kan je met enkele gemakkelijke stappen kopen via een creditcard. Er wordt enkel gevraagd naar het Apple-ID-wachtwoord.

Toch kan je via een tweetal manieren verhinderen dat je kinderen je creditcard plunderen. De eerste, een voor de hand liggende manier: geef je kinderen het wachtwoord van je Apple ID niet. Zo heb je ook meer controle over de apps die op je iPhone worden gedownload. Daarnaast kan je ook in app-aankopen verhinderen. Dit doe je via instellingen > algemeen > beperkingen. Daar schakel je de optie "kopen vanuit apps" uit.

© PXimport

Review score: 4

Grootte: 68.9 MB

Platform: iPhone, iPod Touch & iPad. Vereist iOS 3.0 of recentere versies.

Prijs: gratis

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000