Zo upload je 4K-video's vanaf iOS

Een belangrijke update van de laatste iPhone, de iPhone 6s, is het schieten van beelden in 4K. Eindelijk kunnen Apple-fanaten video's maken in 4096 x 2160 pixels! Helaas moet de YouTube-applicatie op iOS nog aan dit idee wennen; gebruikers kunnen niet meer dan 1080p uploaden... Tenminste, dat dachten we!

Apple's nieuwste paradepaardje geeft gebruikers de mogelijkheid om video's in 4K te schieten; 4x zo groot als 'normale' 1080p HD-video's. Om 4K te activeren ga je naar 'Instellingen', open 'Foto's en Camera' en kies 'Neem video op'. Vervolgens kies je uit de vier opties de onderste: '4000 op 30bps'.

4K-video's delen

Mocht je een 4K-video willen delen, dan is het natuurlijk belangrijk om deze op een platform te zetten die meer ondersteunt dan 1080 pixels. Als je iets in 4K filmt en het vervolgens via WhatsApp of Facebook deelt is het alleen maar zonde van je eigen opslagruimte, aangezien deze apps het materiaal verkleinen naar 1080p.

YouTube is verreweg de beste optie als het aankomt op het delen van 4K-materiaal. Helaas kan dit niet rechtstreeks via de YouTube-app, aangezien die het materiaal net als Facebook en WhatsApp verkleint naar 1080p. Gelukkig ben je hierdoor niet genoodzaakt om een laptop of desktop op te zoeken, aangezien je met een omweggetje deze restrictie kunt omzeilen.

Open je 4K-video in iMovie en exporteer hem vanaf deze app. Als je de video via iMovie rechtstreeks deelt naar YouTube, behoudt de video zijn resolutie en upload je de video in 4K.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten