Zo zet je Live Foto's om naar gewone foto's

Met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus kun je Live Foto's maken. Een leuke feature, waardoor je foto's kunnen veranderen in korte filmpjes. Echter nemen deze foto's hierdoor wel meer geheugen in beslag. Lees hier hoe je Live Foto's om kunt zetten in 'gewone' foto's.

Een Live Foto maken is heel eenvoudig. Open de camera-app op een iPhone 6s of 6s Plus, en tik bovenin in het midden op het rondje. Als deze geel is, staat Live Foto's aan. Hoe je Live Foto's om kunt zetten in 'normale' foto's vertellen we hieronder. Lees ook: 7 handige Foto's-functies die je nog niet kent.

Via de standaard Foto's-app

Een Live Foto veranderen in een 'normale' foto kan op twee manieren. De eerste manier kan gewoon met de standaard Foto's-app op je iPhone. Je kunt een Live Foto in je filmrol herkennen aan het blauwe cirkel-icoontje. Om hier een gewone foto van te maken, kies je de Live Foto en druk je op Wijzig. Je ziet het bekende blauwe cirkel-icoontje nu bovenin staan. Tik hierop, en de foto is veranderd in een gewone foto. Druk nu op Gereed.

Het nadeel hiervan is dat de foto nog steeds een Live Foto is; je iPhone schakelt de functionaliteit ervan alleen maar uit. De data staat dus nog gewoon op je iPhone, waardoor je geen extra ruimte bespaard.

© PXimport

Via een app uit de App Store

Om dit op te lossen kun je een gratis app gebruiken: Lean. Dit is de tweede manier om je Live Foto's 'normaal' te maken. Het verwijdert de Live Foto data definitief. Hou dat dus in je achterhoofd. Als je met Lean je foto's hebt bewerkt, laat de app zien hoeveel data je hebt bespaard.

Als je foto's bewerkt hebt met Lean, zet hij alle foto's mét de originele metadata terug. Dit betekent dat gegevens zoals de locatie, het diafragma en de tijd waarop de foto is genomen hetzelfde blijven. Zo vind je je foto's eenvoudig terug in je filmrol.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten