iOS 4.2 jailbreaken met het iPhone Dev Team

Het href="http://blog.iphone-dev.org/" target="_blank">iPhone Dev Team</a> heeft een <a href="http://blog.iphone-dev.org/post/1652053923/thanksgiving-with-apple" target="_blank">blogpost</a> geplaatst waarin het team ingaat op het jailbreaken van <a href="http://macworld.nl/a/53157822/ios-4-2-beschikbaar.html" target="_blank">iOS 4.2</a>. Het team raadt iedereen aan de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van firmware 4.1 op te slaan nu dat nog kan. Vergeet dit niet, aangezien zonder deze handtekening alleen de iPhone 3G, 3GS en tweede generatie iPod touch untethered kunnen worden gejailbreakt.

Het ontwikkelteam heeft zowel goed als slecht nieuws. Het goede nieuws is dat eigenaren van een iPhone 3G, oudere iPhone 3GS en non-MC iPod touch van de tweede generatie hun apparaten eenvoudig untethered kunnen jailbreaken. Om dit te kunnen doen heeft het iPhone Dev Team redsn0w 0.9.6b4 uitgebracht. Deze nieuwe versie beschikt een op iOS 4.2 werkende versie van Cydia.

Nieuwere apparaten zoals de iPhone 3GS met nieuwe bootrom, iPhone 4, iPad, en derde en vierde generatie iPod touch kunnen op dit moment niet untethered worden gejailbreakt. Ontwikkelaar Comex heeft bekend gemaakt te werken aan een moethode die gebruikers van de nieuwere Apple-apparaten in staat stelt iOS 4.2 untethered te jailbreaken. Het is niet bekend wanneer de jailbreak voor de nieuwere iDevices klaar zal zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de jailbreak die momenteel in ontwikkeling is is het noodzakelijk dat je de unieke handtekening van iOS 4.1 voor het toestel hebt opgeslagen. Dit kan met behulp van TinyUmbrella. Het maakt hierbij niet uit welke firmwareversie je momenteel op je toestel hebt staan en op deze is gejailbreakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000