Verwijderde voicemails herstellen op je iPhone

Oeps! Je hebt per ongeluk een voicemail weggegooid die je eigenlijk had willen bewaren. Gelukkig is het mogelijk om op je iPhone verwijderde voicemails terug te zetten. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Visual Voicemail is een functie in de Telefoon app die al je voicemails in een lijst weergeeft, met daarbij de optie om individuele berichten te beluisteren of weg te gooien. Hierdoor hoef je niet een hele lange reeks nutteloze voicemails af te luisteren om bij dat ene belangrijke bericht terecht te komen, en kun je voicemails zelfs weggooien zonder er überhaupt naar te luisteren. Lees ook: 'Siri zet voicemail om in tekst'.

Permanent verwijderd

Als je een voicemail hebt verwijderd terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was, kun je het bericht in de meeste gevallen terughalen omdat het in een soort prullenmand komt te staan voordat het permanent verwijderd wordt.

© PXimport

Ga naar de Telefoon app en druk op het Voicemail icoon. Als er berichten verwijderd zijn die teruggezet kunnen worden, staat er onderaan in de lijst een map met de naam Verwijderde berichten. Als je hierop drukt, krijg je een lijst te zien met alle weggegooide voicemails die nog op je telefoon staan. Je kunt een bericht herstellen door het te selecteren en vervolgens op Herstel te drukken. Als je op Wis alles drukt, worden alle verwijderde voicemails permanent gewist.

Synchroniseren

In sommige gevallen is het niet mogelijk om verwijderde voicemails te herstellen. Normaal gesproken blijven ze een tijd lang in Verwijderde berichten staan, maar zodra je je iPhone met je computer synchroniseert wordt deze map permanent geleegd.

Heel soms is het dan toch nog mogelijk om verwijderde voicemails terug te vinden. Je kunt namelijk proberen om een desktop app te gebruiken waarmee je verborgen bestanden op je iPhone kunt bekijken, maar of het lukt om verwijderde voicemails terug te vinden hangt helemaal af van de manier waarop de app in kwestie naar dergelijke bestanden zoekt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten