Google toont werkend prototype van project Ara

Tijdens een sessie van Goolge I/O hebben developers gisteren een glimp kunnen opvangen van Project Ara, een prototype van het modulaire telefoonproject dat Google in februari aankondigde.

Paul Eremenko, het hoofd van Project Ara, zei dat het prototype van de telefoon ‘nog aan het laboratorium vastgebonden zat’, maar het team heeft de telefoon inmiddels losgekoppeld om de laatste features te testen.

Net niet

Toen Eremenko de telefoon mee het podium opnam tijdens een sessie van Google I/O en het Android bootup screen liet zien, ging het publiek helemaal los. Uiteindelijk lukte het de telefoon niet om helemaal te laden en Eremeko haalde nogmaals aan dat er nog voldoende uitdagingen in het vooruitschiet liggen voor het toestel, onder andere de uitdaging om de tech om te toveren in een mooi design voor gebruikers.

Glad en strak

‘Het design moet niet het blokkendoos-gevoel geven dat mensen associëren met modules,’ aldus Eremenko. Google werkt op dit moment met New Deal Design om dit voor elkaar te krijgen. Het doel is om de telefoon er glad en strak uit te laten zien, zonder de modules waaruit hij is opgebouwd te verbergen.

Werkend model

Het prototype van de telefoon is er nog lang niet, maar het komt steeds een stapje dichterbij. Voor developers die denken dat ze een werkend model kunnen bouwen: je kunt ook meedoen aan Ara’s eerste developer-wedstrijd. Geïnteresseerde teams moeten een werkend model inleveren voor 1 september en het winnende team gaat met $100.000 naar huis. Snel aan de slag dus!

Lees ook:

Nooit meer een nieuwe telefoon met Google’s modulaire toestel
Motorola komt met modulaire smartphone
Motorola werkt samen met Nederlander aan modulaire smartphone

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000