Google heeft Gmail-gebruikers een extraatje in de maag gesplitst: Buzz. Deze dienst is standaard actief in Gmail en maakt het eenvoudig om vrienden te volgen. Een leuke optie... maar níet als u de particuliere versie van Gmail privé en zakelijk door elkaar gebruikt.

Hetzelfde geldt als u niet wilt dat contactpersonen waarmee u regelmatig communiceert automatisch een melding krijgen wanneer u bijvoorbeeld een foto op Picasa plaatst of een andere gekoppelde dienst gebruikt. Gelukkig is het eenvoudig om Buzz uit te schakelen. Open uw Gmail-account en klik helemaal onderaan op de pagina op Buzz uitschakelen. Hier kunt u de instellingen van uw ‘Buzz-gedrag’ wijzigen. Door op Google Buzz volledig uitschakelen te klikken, verschijnt een pop-upvenster. Activeer de optie Ook het volgen stoppen van iedereen die ik volg in Buzz, Google Reader en andere Google-producten. Met de knop Ja, verwijder mijn profiel en berichten wordt Google Buzz volledig uitgeschakeld. Ook verdwijnt u uit de lijst van mensen die u (onbewust) volgen via Buzz. Eventuele berichten die u in Buzz geplaatst hebt, worden eveneens gewist.

© PXimport

Geen behoefte aan Google’s Buzz? Verwijder de dienst uit uw Gmail-account.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000