Gebruik WhatsApp voor iOS niet meer gratis

WhatsApp kostte voorheen 89 eurocent om aan te schaffen voor iOS-gebruikers. Vanaf nu is de chatdienst gratis te downloaden, maar kost het jaarlijks wel geld om de dienst te kunnen blijven gebruiken. WhatsApp heeft hiertoe besloten omdat mensen toch een drempel over moeten als ze dienen te betalen voor een app, hoe goedkoop deze ook is.

WhatsApp zal vanaf nu geld vragen voor het gebruik van de dienst. De kosten worden één dollar per jaar, wat neer zal komen op zo’n 89 eurocent aan abonnementskosten in Nederland. Voorheen moest er bij aanschaf in de App Store betaald worden voor WhatsApp, maar er is voor sommige mensen toch een drempel waar overheen gestapt moet worden wanneer er geld voor een app gevraagd wordt. Zo moet er dan in elk geval een betaalmethode worden ingesteld, wanneer de gebruiker in kwestie normaal alleen gratis apps download.

De gebruikers van WhatsApp voor iOS die de app al hebben aangeschaft zullen gewoon gratis kunnen blijven WhatsAppen. Zij zullen dus geen jaarabonnement krijgen, omdat ze een levenslang abonnement hebben gekocht bij de aanschaf. Nieuwe gebruikers moeten wel jaarlijks gaan betalen.

CEO WhatsApp Jan Koum wil met de huidige betaalstrategie voorkomen dat er advertenties getoond moeten worden in WhatsApp. “We hebben iets tegen adverteren en daar zijn we trots op. Wie houdt er nou van advertenties?”, zei de CEO eerder dit jaar.

WhatsApp voor Android was al op deze betaalstrategie geschoeid. iOS was het enige platform waar bij aanschaf betaald moest worden voor de app. De dienst zou inmiddels meer gebruikers hebben dan Twitter. Daarmee neemt het een tweede plaats in wat betreft sociaal medium, gekeken naar aantal gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000