Gebruik een video als profielfoto op Facebook

© PXimport

Gebruik een video als profielfoto op Facebook

Geplaatst: 12 april 2016 - 10:18

Aangepast: 24 november 2022 - 11:54

Redactie

Je kunt tegenwoordig op Facebook een video van zeven seconden gebruiken als profielfoto. Hier leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Het is nu mogelijk om een kort filmpje naar Facebook te uploaden en als profielfoto in te stellen. Het filmpje wordt dan continu afgespeeld. Als de video ook audio bevat, wordt deze alleen afgespeeld wanneer er op de profielvideo geklikt wordt. Lees ook: Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen.

Video maken

Als je een iPhone of Android-smartphone hebt, moet je de Facebook-app openen en op je profielfoto drukken. Druk vervolgens op Maak een nieuwe profielvideo om met je iPhone een video op te nemen of druk op Video of foto uploaden om een video die al op je iPhone staat te gebruiken. Druk op Volgende om verder te gaan.

Onderaan het scherm verschijnt een balk waarin je een thumbnail voor je video kunt kiezen door erop te drukken. Druk op Opslaan (iPhone) of Gebruiken (Android) om je wijzigingen door te voeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000