Foxconn bouwt nieuwe productielijn voor Apple-producten

© PXimport

Foxconn bouwt nieuwe productielijn voor Apple-producten

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 mei 2012 - 15:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Foxconn gaat 210 miljoen dollar, zo'n 165 miljoen euro, investeren in een nieuwe productielijn voor Apple-producten. De productielijn wordt gebouwd in de provincie Jiangsu in het oosten van China. De bouw van de nieuwe faciliteit moet in oktober van start gaan.

Dit schrijft China Daily op basis van een bron bij de het bestuur van Huai'an, de stad waarin de productiefaciliteit wordt gebouwd. De fabriek gaat 40.000 vierkante meter in beslag nemen, wat kleiner is dan de overige fabrieken van Foxconn. Foxconn heeft al 35.800 medewerkers ingehuurd voor de fabriek.

De jaarlijkse productie van de fabriek heeft naar verwachting een waarde van 6 tot 7 miljard yuan, zo'n 740 miljoen tot 865 miljoen euro. Het is onduidelijk welke Apple-producten Foxconn in de fabriek gaat produceren. Aangezien de bouw van de faciliteit in oktober van start gaat is het onwaarschijnlijk dat de fabriek gebruikt zal worden voor de productie van de iPhone 5.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000