Foto's van je contacten weghalen in iOS 9.1

Hier leggen we uit hoe je de foto's van je contacten uit de Berichten app kunt weghalen.

Als je een iPhone 6 (Plus), 6s (Plus) of iPad hebt, worden vanwege het grotere scherm foto's van je contacten weergegeven in het overzicht van je gesprekken in de Berichten-app. Lees ook: 5 Berichten-trucjes die je moet kennen.

Om foto's aan contacten toe te kennen moet je op je apparaat naar Contacten gaan en op een contact drukken om de contactkaart te openen. Druk bovenaan het scherm op Wijzig en kies Voeg foto toe om een reeds opgeslagen foto toe te kennen of een nieuwe foto te maken.

Om een foto los te koppelen van een contactpersoon moet je bovenaan in de contactkaart van de desbetreffende persoon op Wijzig drukken en Verwijder kiezen.

Als je liever niet wilt dat de toegewezen foto's in de lijst worden weergegeven, heb je de mogelijkheid om ze weg te halen. Ze worden dan niet van je apparaat verwijderd of losgekoppeld van de contactpersoon - ze worden alleen niet langer in de gesprekkenlijst in de Berichten-app weergegeven.

Ga naar Instellingen > Berichten en zet de schakelaar bij Toon contactfoto's op grijs. Als je ze weer wilt kunnen zien, hoef je deze schakelaar alleen maar terug op groen te zetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten