Op een foto is te zien dat de LG G6 een behuizing van glas en metaal krijgt. Ook is het 5,7inch-scherm van de smartphone breder dan we gewend zijn.

MWC

De website The Verge publiceerde de eerste foto van het nieuwe toestel. Zoals al eerder werd vermeld door LG Display, krijgt de G6 een display van 5,7inch met een beeldverhouding van 2:1. Ook heeft LG de randen van het scherm zo klein mogelijk gemaakt en zijn deze vrijwel verdwenen aan de linker- en rechterkant. De verhouding scherm-rand is hierdoor meer dan 90%.

LG zal de G6 officieel aankondigen op 26 februari, een dag voordat Mobile World Congress begint. Hierdoor zal LG het gat kunnen vullen dat Samsung achterlaat doordat ze de Galaxy S8 hebben uitgesteld.

Snapdragon

Volgens Forbes wordt de LG G6 uitgerust met de Snapdragon 821. Ondanks dat Qualcomm de nieuwe Snapdragon 835 al in november aankondigde, zal deze chipset pas na april op grote schaal beschikbaar zijn. Hierdoor moeten telefoons als de HTC U en LG G6 het nog moeten doen met de oudere Snapdragon 821.

De voornaamste reden dat de meeste smartphonefabrikanten nog geen toegang hebben tot de chipset, is omdat Samsung de Snapdragon 835 in de Galaxy S8 zal stoppen. Doordat Samsung mee heeft geholpen bij het ontwikkelen van de chip, wil Samsung uiteraard de primeur. De Galaxy S8 wordt volgens de laatste geruchten op 14 april gepresenteerd.

Dubbele camera

Met de LG G6 stapt het Koreaanse bedrijf af van het modulaire design van de G5. De nadruk ligt deze keer op het stijlvolle design van de telefoon. Volgens The Verge krijgt de G6 gewoon een koptelefooningang en zal hij waterdicht zijn. De batterij is echter niet vervangbaar. De LG G6 krijgt, net als zijn voorganger, een dubbele camera.

Door de tegenvallende prestaties van de G5, zal de LG G6 een belangrijke smartphone worden voor de Koreaanse techgigant. Tijdens MWC kunnen we de LG G6 waarschijnlijk al even testen.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000