De beste iPhone apps: productiviteit

© PXimport

De beste iPhone apps: productiviteit

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 april 2012 - 21:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Redactie

Door de grote hoeveelheid apps die voor de iPhone worden aangeboden is het lastig apps te vinden die echt de moeite waard zijn. Wij helpen je daarom een beetje door handige en leuke apps op een rij te zetten waarmee je je productiviteit kunt vergroten. Dit artikel is een levend artikel en wordt regelmatig geüpdatet met een nieuwe app. Check dus regelmatig dit artikel om op de hoogte te blijven van de beste iPhone apps op dit gebied.

Zoek je andere iPhone-apps? Bekijk dan eens de volgende artikelen:

[list type="bullets"]Gratis iPhone apps

Leuke iPhone games

iPhone apps voor kinderen

Beste iPhone apps: muziek[/list]

Ben je op zoek naar meer apps voor de iPhone? Kijk dan verder op AppFish.

De iPhone 5 wordt volgens geruchten op dit moment door Apple ontwikkeld. Kijk hier om het laatste nieuws over de iPhone 5 te lezen.

Dit artikel is op 1 mei 2012 geüpdatet met een nieuwe app. Deze app vindt je bovenaan in dit artikel.

13. kooaba Shortcut

Hoewel de QR-code al sinds 1994 bestaat, wordt deze tweedimensionale streepjescode het afgelopen jaar pas recentelijk in printmedia of op billboards gespot. Als het van het Zwitserse bedrijfje Kooaba afhangt, is zelfs deze QuickRespons-code al achterhaald. Kooaba ontwikkelde een nieuwe app waarmee je een foto kan trekken van printmedia zoals een krant of een tijdschrift. Enkele seconden later kan je de digitale versie van de pagina op je smartphone terugvinden. Aan deze pagina kan men dan weer, net zoals bij de QR-code, extra inhoud linken. Ook is het mogelijk om de gescande pagina's te delen op Facebook of Twitter. Hoewel reeds een duizendtal kranten en tijdschriften een digitale versie via Shortcut beschikbaar stellen, bieden er slechts een kleine honderd daarvan ook echt deze interactieve toepassingen aan. Volgens de Nederlandse marketingmanager van Kooaba is dit te wijten aan het grote aanbod van apps voor kranten en tijdschriften.

© PXimport

Review score: 3+

Grootte: 1.2 MB

Platform: Compatibel met iPhone, iPod touch (4de generatie), iPad 2 Wi-Fi, iPad 2 Wi-Fi + 3G, iPad (3de generatie) en iPad Wi-Fi + 4G. Vereist iOS 3.0 of recenter.

Prijs: gratis

12. AutoCorrector

Vele iPhone-, iPod- en iPad-gebruikers ergeren zich mateloos aan de autocorrectie bij het spellen van woorden. Het woord 'the' wordt onvermijdelijk gecorrigeerd naar 'THE' en 'ge' wordt 'gé'. Hoewel de iOS-software een 'lerend' woordenboek heeft, worden niet alle woorden even gemakkelijk opgenomen. Met de zeer eenvoudige AutoCorrector kan je dit probleem gemakkelijk verhelpen. De opbouw van de app is zeer gemakkelijk: je kan vanuit het startscherm kiezen uit slechts twee knoppen ('Add Word' en 'View Words'). Via de knop 'Add Word' kan je een woord toevoegen aan je iOS-woordenboek. De knop 'View Words' heeft als mogelijkheid al je reeds toegevoegde woorden te bekijken. Daarnaast kan je een 'Additional Word Pack' opslaan. Dit is een lijst van 116 veelgebruikte afkortingen die herkend worden tijdens het typen. Jammer genoeg zijn deze afkortingen allemaal afkomstig uit de Engelse taal.

© PXimport

Review score: 4+

Grootte: 2.5 MB

Platform: iPhone, iPad & iPod touch. Vereist iOS 4.0 of recenter.

Prijs: gratis

11. Week Calendar

Deze app heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Al maanden scoort de Week Calendar goed in de hitlijsten van de App Store, vooral vanwege het duidelijke, iCal-achtige weekoverzicht in zowel landscape- als portretmodus. Wanneer je dit combineert met een perfecte synchronisatie via iCloud, begrijp je meteen waarom deze app zo'n succes kent. De Week Calendar is snel, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Kortom: alles wat een goede agenda nodig heeft.

Het sterke punt van deze agenda is, zoals reeds vermeld, de weekweergave. Zeker als je vaak met iCal op je Mac werkt, zal de originele agenda-app op je iPhone of iPod een teleurstelling zijn. Week Calendar slaagt erin om zowat je hele weekplanning op het 3,5-inch scherm te projecteren. Op deze manier kan je in één oogopslag zien wanneer je nog een gaatje in je agenda hebt.

Daarnaast werkt de Week Calendar net zo praktisch als de originele iCal-app. Afspraken toevoegen, afspraken verplaatsen en afspraken verwijderen werkt zeer intuïtief, zoals we gewoon zijn van de applicaties van Apple. Een ander pluspunt is de snelle synchronisatie met je agenda via iCloud. Ook andere agenda's zoals Google Calendar werken naadloos met deze app.

Na lang zoeken vond ik toch één nadeel bij deze app. Het heeft de mogelijkheid om feestdagen, sportwedstrijden, maanstanden, het weerbericht en beurskoersen weer te geven. Jammer genoeg wordt voor deze in-app aankopen een supplement aangerekend, beginnende bij € 0,79.

© PXimport

Review score: 4+

Grootte: 8.5 MB

Platform: iPhone, iPad & iPod touch

Prijs: € 1,59

10. Thuisbezorgd.nl

Toegevoegd op 18 januari 2012

Heb je vandaag geen zin om te koken of heb je geen eten in huis? Dan kan de app Thuisbezorgd.nl je helpen. Via de app van de gelijknamige internetwebsite kun je eten bestellen bij allerlei bezorgdiensten bij jou in de buurt. Door je postcode in te voeren of je huidige locatie met de app te delen geeft Thuisbezorgd.nl je een lijst van alle bezorgdiensten in jouw regio. De diensten zijn gesorteerd op categorie. Om je een goed beeld te geven van een bezorgdienst is het mogelijk de beoordelingen van andere gebruikers te bekijken. Vanuit de app kun je direct een maaltijd bestellen. De betaalmogelijkheden die de app biedt zijn op dit moment helaas erg beperkt. Het is alleen mogelijk om contant of via Rabo SMS Betalen af te rekenen. Thuisbezorgd.nl kan gratis uit de App Store worden gedownload.

© PXimport

Via Thuisbezorgd.nl kun je maaltijden bij allerlei bezorgdiensten bestellen

9. 22tracks

22tracks is een handige app waarmee je snel nieuwe muziek kunt ontdekken. De app bevat 22 afspeellijsten met verschillende muziekgenres, waarbij iedere afspeellijst 22 nummers bevat. De nummers worden uitgekozen door DJ's uit Amsterdam en Brussel. Je kunt daarom kiezen tussen de Nederlandse en Belgische selectie van muziek. In de app kom je allerlei nieuwe en leuke artiesten tegen. Vind je een nummer echt de moeite waard? Dan kun je deze met één druk op de knop in de iTunes aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk om via een Tweet te delen naar welk nummer je op dat moment luistert. De app is voor 1,59 euro te downloaden.

© PXimport

Zoek snel nieuwe artiesten met 22tracks

8. Flitsmeister

Zit je veel op de weg en heb je altijd haast? Dan is Flitsmeister een app die je niet kan missen. De app waarschuwt je voor alle mobiele flitsers, trajectcontroles, aangekondigde KLPD controles en files. Je kunt alle flitsers in een overzicht bekijken, waardoor je precies weet waar in Nederland geflitst wordt en jij dus lekker kunt doorrijden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de route van en naar huis in de app opslaan, waardoor de app je waarschuwt voor controles op dit traject. Zodra je een flitser of trajectcontrole nadert krijg je een geluidssignaal te horen. Het kan natuurlijk zijn dat jij als eerste een mobiele flitser ziet. In dit geval kun je de flitser via de app melden, waardoor je andere bestuurders kunt waarschuwen. Flitsmeister kost 2,39 euro in de App Store.

© PXimport

Met Flitsmeister weet je altijd waar er waar de flitsers staan

7. TapIt4Me

Schrijf jij veel tekst op je iPhone? Dan is TapIt4Me iets voor jou. De app maakt het mogelijk toetsencombinaties te koppelen aan tekst, waardoor het typen van e-mails of andere teksten aanzienlijk sneller gaat. TapIt4Me noemt dit snippets. Zo kun je bijvoorbeeld een snippet aanmaken voor een standaard groet die je onder mailberichten plaatst. Hierdoor hoef je voortaan alleen nog de toetsencombinatie in te typen om de volledige groet te krijgen. De app heeft helaas geen directe integratie met andere apps, waardoor je zult moeten schakelen tussen de verschillende apps. Om bijvoorbeeld een reactie op een e-mail te schrijven met behulp van deze app moet je in de mail-app op reply drukken. Vervolgens switch je via de multitask-balk naar TapIt4Me, waar je de tekst voor de e-mail kunt schrijven. Zodra de tekst klaar is kies je voor de optie 'Mail' in het menu, waarna TapIt4Me de reactie kopieert in mail die je eerder hebt geopend. De snippets kunnen via een MobileMe-account worden gedeeld met de desktop-versie van de app. TapIt4Me is beschikbaar voor 3,99 euro.

© PXimport

TapIt4Me versnelt het schrijven van tekst op de iPhone aanzienlijk

6. Documents To Go

Op de iPhone is het standaard mogelijk een sommige Office-documenten te bekijken. Aanpassen is standaard echter niet mogelijk. Met Documents To Go kun je onderweg toch documenten aanpassen. Met de app kun je zowel Word- als Excel-documenten aanpassen. PowerPoint-presentaties en PDF's kunnen helaas alleen bekeken worden. iPhone 4-gebruikers met iOS 4 kunnen bijlagen van emailberichten bekijken en aanpassen. Er is ook een desktopversie van Documents To Go beschikbaar. iPhone app kan eenvoudig met de desktopsoftware worden gesynchroniseerd. De app is met 7,99 euro niet goedkoop.

© PXimport

Documents To Go maakt het mogelijk om documenten onderweg aan te passen

5. Instapaper Free

Onderweg is een goed moment om op het internet allerlei informatie op te zoeken. Hierdoor kan het voorkomen dat je een artikel hebt gevonden, maar bijvoorbeeld net de trein uit moet. Instapaper Free is in dit geval een uitkomst, aangezien de app de webpagina op slaat. Een groot voordeel hierbij is dat de artikelen ook terug te kijken zijn op het moment dat je geen internetverbinding heb. Sta je dus met de trein stil in de Schipholtunnel? Je kunt gewoon doorlezen. Ook kan dit van pas komen bij abonnementen met een datalimiet, waardoor je (zware) websites liever niet onnodig vaak laad. De opgeslagen pagina kun je bekijken in de standaard opmaak of in een versie waarbij alleen de tekst wordt getoond. Instapaper is gratis beschikbaar in de App Store.

© PXimport

Met Instapaper Free kun je webpagina's opslaan om deze later offline te bekijken

4. Calendar Alarm

Het opslaan van afspraken in de iPhone's Calendar-app voorkomt dat je afspraken vergeet. De app bevat een alarmfunctie, maar deze is niet erg duidelijk waardoor het alarm vaak niet te horen is als de iPhone bijvoorbeeld in een tas zit. Calendar Alarm biedt hier een oplossing voor door het alarm van Calendar luider en aanweziger te maken. De app vervangt de Calendar-app van de iPhone en neemt automatisch je afspraken over. Ook kun je in Calendar Alarm nieuwe afspraken maken, waardoor de originele Calendar-app overbodig wordt. In totaal kun je twaalf geluiden instellen als alarm. Ook kun je instellen hoe lang het alarm af moet gaan en is het mogelijk gebruik te maken van een snoozer. Hierdoor kan je de alarmmelding weg klikken, waarna deze na verloop van tijd weer afgaat. Dit is met name handig als je nog niet toe bent aan de afspraak en deze korte tijd wilt uitstellen. Calendar Alarm is te downloaden in de App Store voor 79 eurocent.

© PXimport

Calendar Alarm voorziet je afspraken van een luid en duidelijk alarm

3. 1Password

1Password is een app die je helpt bij het onthouden van inlognamen, wachtwoorden en andere belangrijke gegevens. Zo kun je belangrijke informatie als creditcard-gegevens en abonnementsnummers opslaan, maar ook notities maken die te gevoelig zijn om in standaard notitie-apps op te slaan. Daarnaast biedt de app ook de mogelijkheid gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch op websites in te laten vullen. De app is beveiligd met zowel een unlock code als een wachtwoord. De unlock code wordt gebruikt om je toegang te geven tot de app. Extra gevoelige informatie kun je vervolgens met het wachtwoord van extra beveiliging voorzien. De app kan gesynchroniseerd worden met de Mac-versie van 1Password, maar deze kost 39,95 dollar. 1Password voor de iPhone kost 5,99 euro.

© PXimport

1Password beschermt al je belangrijke gegevens met een dubbele beveiliging

2. Remember the Milk

Remember the Milk is een iPhone-app voor het beheren van taken. Met de app kun je eenvoudig taken beheren door deze toe te voegen aan de app, te organiseren met behulp van onder andere prioriteiten, einddata, herhalingen en labels en uiteindelijk af te vinken als voltooid. Ook is het mogelijk via e-mail, sms en chat een herinnering aan een taak te ontvangen. De app is beschikbaar in een gratis en pro-versie. De gratis versie heeft zijn beperkingen. Zo kun je slechts eens per vierentwintig uur synchroniseren met je online Remember the Milk-account. Daarnaast krijg je geen push notificaties om je te herinneren aan taken. De pro-versie biedt deze mogelijkheden wel. De pro-versie wordt in-app aangeboden in abonnementsvorm. Hierbij betaal je 2,39 euro per maand of 19,99 euro per jaar.

© PXimport

Remember the Milk helpt je bij het beheren van al je taken

1. Evernote

In de App Store zijn veel apps te vinden waarmee je snel notities kunt maken. Evernote is er hier één van. De app onderscheidt zich echter van zijn concurrenten door de notities met de website van Evernote te synchroniseren. Hierdoor zijn je notities altijd en overal via het internet beschikbaar, ook als je iPhone toevallig leeg raakt. Met Evernote kun je notities in allerlei formaten opslaan. Zo kun je simpelweg een notitie schrijven, maar ook een notitie inspreken of een videobestand als notitie opslaan. Bij iedere notitie die je aanmaakt wordt automatisch de locatie waarop je deze hebt gemaakt opgeslagen. Hierdoor kun je per locatie de bijbehorende notities bekijken. Evernote is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

Met Evernote kun je notities maken in verschillende vormen

Hebben wij een app gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat het ons weten via de comments!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000